Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos na opékané zelenině

Vychutnejte si dokonalé souznění ryby a zeleniny! Skvělé jako lehký oběd i večeře.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
    • 2 lžíce másla + na dokončení
    • 4 filátka z lososa, každé o váze asi 180 g
    • 200 g mrkve
    • 200 g cukety
    • 200 g lilku
    • 200 g cibule
    • hrst petrželky
    • sůl, krupicový cukr a čerstvě mletý bílý pepř na dochucení
    • 200 ml bílého vína
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • třešňová rajčátka a jarní cibulka, obojí krátce opečené na másle
    • čerstvá bageta k podávání

Příprava jídla

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte část oleje s máslem a krátce opečte lososa, nejprve kůží dolů; stačí zhruba minutu dvě z každé strany. Díky rychlé přípravě zůstane ryba nádherně šťavnatá.

Jemně nakrájenou zeleninu osmahněte v jiné pánvi na zbylém oleji s máslem, pět až osm minut. Občas promíchejte. Pak vše posypte petrželkou, osolte, poprašte špetkou cukru a bílého pepře, dvěma lžícemi vína a nechte asi pět minut odvářet, aby šťáva zhoustla.
V kastrůlku svařte zbylé víno s větší špetkou cukru asi pět minut, až směs začne sirupovatět. Vmíchejte kousek másla, zakápněte olejem a přidejte smetanu. Krátce prohřejte.

Podávejte rybu na orestované zelenině, s tmavší šťávou ze zeleniny a hustou omáčkou se smetanou. Navrch položte opečená rajčátka a cibulku. Jako příloha je nejlepší čerstvá, krátce opečená bageta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nasi goreng

Ratatouille

Pohár s třešněmi

Vídeňská roštěnka

Tagliolini alla pescatora

Přidat komentář