Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1039 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 118 g
Tuky 35 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je odlehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky, nebo osmažit jednu velkou placku a pak ji rozkrájet na trojúhelníky. Křupavé cuketové bramboráčky si s sebou vezměte na piknik nebo zabalte na výlet s dětmi.

Suroviny

cuketa 500 g
mouka 5 PL
vejce 3 ks
rozšlehaná vidličkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu nastrouhejte na hrubším struhadle. Osolte je a nechte čtvrt hodiny stát, aby pustily tekutinu. Slijte ji, směs zaprašte moukou, opatrně dosolte a podle chuti případně ještě opepřete. Promíchejte spolu s vejci.

2

Na pánvi rozpalte olej na střední teplotu, lžící dejte na pánev hromádku hmoty, rozetřete, aby vznikla placička, a po obou stranách osmažte.

3

Přebytečný tuk z cuketových ‚bramboráčků‘ nechte odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru. Pak placičky zabalte do alobalu nebo do nádoby, ve které je ponesete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

06.08.2007 14:23
také dělám tyto bramboráčky, ale ještě do nich dávám hodně česneku a majoránky.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...