Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky, nebo osmažit jednu velkou placku a pak ji rozkrájet na trojúhelníky.
Postup
1
Brambory a cuketu nastrouhejte na hrubším struhadle. Osolte je a nechte čtvrt hodiny stát, aby pustily tekutinu. Slijte ji, směs zaprašte moukou, opatrně dosolte a podle chuti případně ještě opepřete. Promíchejte spolu s vejci.
2
Na pánvi rozpalte olej na střední teplotu, lžící dejte na pánev hromádku hmoty, rozetřete, aby vznikla placička, a po obou stranách osmažte.
3
Přebytečný tuk z cuketových ‚bramboráčků‘ nechte odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru. Pak placičky zabalte do alobalu nebo do nádoby, ve které je ponesete.
Komentáře
Anonym
06.08.2007 14:23
ochutit