0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placičky

Cuketové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placičky

4.8/5 Počet hodnocení: 50
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1039 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 118 g
Tuky 35 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky, nebo osmažit jednu velkou placku a pak ji rozkrájet na trojúhelníky.

Suroviny

brambory 250 g
cuketa 500 g
mouka 5 PL
vejce 3 ks
rozšlehaná vidličkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu nastrouhejte na hrubším struhadle. Osolte je a nechte čtvrt hodiny stát, aby pustily tekutinu. Slijte ji, směs zaprašte moukou, opatrně dosolte a podle chuti případně ještě opepřete. Promíchejte spolu s vejci.

2

Na pánvi rozpalte olej na střední teplotu, lžící dejte na pánev hromádku hmoty, rozetřete, aby vznikla placička, a po obou stranách osmažte.

3

Přebytečný tuk z cuketových ‚bramboráčků‘ nechte odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru. Pak placičky zabalte do alobalu nebo do nádoby, ve které je ponesete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

také dělám tyto bramboráčky, ale ještě do nich dávám hodně česneku a majoránky.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč