Tohle je odlehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky, nebo osmažit jednu velkou placku a pak ji rozkrájet na trojúhelníky. Křupavé cuketové bramboráčky si s sebou vezměte na piknik nebo zabalte na výlet s dětmi.
Postup
Brambory a cuketu nastrouhejte na hrubším struhadle. Osolte je a nechte čtvrt hodiny stát, aby pustily tekutinu. Slijte ji, směs zaprašte moukou, opatrně dosolte a podle chuti případně ještě opepřete. Promíchejte spolu s vejci.
Na pánvi rozpalte olej na střední teplotu, lžící dejte na pánev hromádku hmoty, rozetřete, aby vznikla placička, a po obou stranách osmažte.
Přebytečný tuk z cuketových ‚bramboráčků‘ nechte odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru. Pak placičky zabalte do alobalu nebo do nádoby, ve které je ponesete.
Komentáře