Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový koláč s řepou

Červená řepa exceluje nejen na slano či na kyselo, ale také na sladko. V kombinaci s čokoládou je přímo skvělá!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Koláč Ostatní

Ingredience

    • 2 středně velké řepy, předem upečené (pečte zabalenou v alobalu asi 1½ hodiny při 180 °C)
    • 3 vejce
    • 220 g krupicového cukru
    • 170 ml slunečnicového nebo arašídového oleje
    • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr
    • 170 g hladké mouky + na vysypání formy
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 1 lžička jemně mleté sody bikarbony
    • 60 g kakaa
    • tuk na vymazání formy
    Na polevu
    • 220 g moučkového cukru
    • 2 lžíce změklého másla

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru 23 cm vymažte a vysypte moukou. V robotu rozmixujte oloupanou řepu (nezapomeňte zakrýt komínek). Pak komínkem po jednom přidávejte vejce, postupně vsypte cukr a šlehejte, až vznikne hezká růžová směs. Přilijte olej a vanilkový extrakt.

Vypněte robot, sejměte víko a navrch prosejte mouku, prášek, sodu a kakao. Prošlehávejte ještě minutu, pak setřete směs ze stěn stěrkou a pokračujte další minutu. Měli byste získat husté, lesklé, sytě hnědé těsto.

Vlijte do připravené formy a pečte asi čtyřicet minut; otestujte špejlí. Nechte pět minut chladnout ve formě, pak vyjměte. Potřete polevou utřenou z cukru a másla.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánočně okořeněný čokoládový koláč

Hovězí guláš s červenou řepou

Řepa 14x jinak

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nejlepší koláč, s kterým jsem kdy měla čest. Místo máslové polevy na něj dávám tvaroh rozšlehaný s medem, rumem a smetanou.

Přidat komentář