Čokoládový chlebíček s červenou řepou

Čokoládový chlebíček s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový chlebíček s červenou řepou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 99
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4850 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 435 g
Tuky 289 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládový chlebíček můžete připravit i z běžné nakládané řepy. K podávání je dobrá nejen šlehačka, ale i zakysaná smetana.

Suroviny

červená řepa 1 ks
velká (asi 175 g), uvařená, nakrájená nahrubo
mouka pšeničná hladká 200 g
sůl 1 špetka
kakao holandského typu 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
třtinový cukr 250 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
slunečnicový olej 200 ml
tmavá čokoláda 100 g
nepříliš hořká, na kousky
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte zbylé přísady kromě oleje a čokolády. Znovu prožeňte mixérem, jednou či dvakrát seškrábněte hmotu ze stěn. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krém konzistencí připomínající majonézu. Vypněte a vmíchejte čokoládu.

2 Dejte těsto do chlebíčkové formy a pečte asi hodinu – zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, bez vlhkých drobků. Upečený dezert nechte asi deset minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku. Podávejte nakrájené na plátky, ideálně se šlehačkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit