Čokoládový chlebíček můžete připravit i z běžné nakládané řepy. K podávání je dobrá nejen šlehačka, ale i zakysaná smetana.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte zbylé přísady kromě oleje a čokolády. Znovu prožeňte mixérem, jednou či dvakrát seškrábněte hmotu ze stěn.
Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krém konzistencí připomínající majonézu. Vypněte a vmíchejte čokoládu.
Dejte těsto do chlebíčkové formy a pečte asi hodinu – zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, bez vlhkých drobků. Upečený dezert nechte asi deset minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku. Podávejte nakrájené na plátky, ideálně se šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)