Čokoládový chlebíček můžete připravit z vařené, pečené, ale i běžné nakládané řepy. K podávání je dobrá nejen šlehačka, ale i zakysaná smetana. Čokoládový chlebíček s červenou řepou je rafinovaný recept na moučník, do kterého snadno zamaskujete zeleninu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte zbylé přísady kromě oleje a čokolády. Znovu prožeňte mixérem, jednou či dvakrát seškrábněte hmotu ze stěn.
Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krém konzistencí připomínající majonézu. Vypněte a vmíchejte čokoládu.
Dejte těsto do chlebíčkové formy a pečte asi hodinu – zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, bez vlhkých drobků. Upečený dezert nechte asi deset minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku. Podávejte nakrájené na plátky, ideálně se šlehačkou.