Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový chlebíček s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 124
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4850 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 435 g
Tuky 289 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládový chlebíček můžete připravit i z běžné nakládané řepy. K podávání je dobrá nejen šlehačka, ale i zakysaná smetana.

Suroviny

velká (asi 175 g), uvařená, nakrájená nahrubo
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
třtinový cukr 250 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
slunečnicový olej 200 ml
tmavá čokoláda 100 g
nepříliš hořká, na kousky
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.

2

Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte zbylé přísady kromě oleje a čokolády. Znovu prožeňte mixérem, jednou či dvakrát seškrábněte hmotu ze stěn.

3

Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krém konzistencí připomínající majonézu. Vypněte a vmíchejte čokoládu.

4

Dejte těsto do chlebíčkové formy a pečte asi hodinu – zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, bez vlhkých drobků. Upečený dezert nechte asi deset minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku. Podávejte nakrájené na plátky, ideálně se šlehačkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...