Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Moc dobrý švestkový koláč

Popis receptu: 
ještě nevyzkoušeno
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    200 ml bílého jogurtu, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 100 g hladké mouky, 80 g hrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku, 1 sáček vanilkového cukru, tuk na vymaštění, hrubá mouka na vysypání formy, asi 500 g švestek Drobenka: 60 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 50 g másla

Příprava jídla

Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilkový cukr a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané koláčové formy, povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší, poklademe je půlkami nebo čtvrtkami švestek (slupkami dolů), posypeme drobenkou a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Příprava drobenky: Prosátou mouku promneme s cukrem a máslem.
REKLAMA

Přidat komentář