Suroviny
jogurt bílý
200
ml
krupicový cukr
100
g
vejce
2
ks
rostlinný olej
5
PL
mouka pšeničná hladká
100
g
mouka pšeničná hrubá
80
g
+ trocha na vysypání
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
vanilkový cukr
1
bal
tuk
na vymaštění
švestky
500
g
Drobenka
moučkový cukr
50
g
máslo
50
g
Postup
1
Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilkový cukr a vše lehce promícháme.
2
Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané koláčové formy, povrch uhladíme tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší, poklademe je půlkami nebo čtvrtkami švestek (slupkami dolů), posypeme drobenkou a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
3
Příprava drobenky: Prosátou mouku promneme s cukrem a máslem.
Foto: Pixabay.com