Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Clafoutis s jahodami a rebarborou
Clafoutis s jahodami a rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Clafoutis s jahodami a rebarborou

3.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč o průměru 22–24 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2103 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 148 g
Tuky 128 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční francouzský dezert clafoutis se občas převádí do češtiny jako bublanina. Ve skutečnosti se však víc podobá sladké lehké omeletě – málo těsta, hodně ovoce (v tomto případě jahod a rebarbory). Nejlepší je teplý a na lžičku. Jak chladne, těsto tuhne a lehkost mizí. Ale na druhou stranu se pak dá krájet, což je zatepla skoro nemožné.

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 4 ks
hnědý cukr 75 g
+ na posypání
sůl 1 špetka
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
mléko 125 g
smetana 125 ml
rum 1 PL
cca 2 řapíky
jahody 300 g
odstopkované
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce rozšlehejte v míse, přidejte cukr a sůl, pokračujte ve šlehání, aby směs byla napěněná.

2

Postupně přidejte prosátou mouku a mandlovou mouku, prošlehejte a přilijte rozpuštěné máslo.

3

Vmíchejte mléko, smetanu a rum podle chuti. Vyšlehejte do hladkého, řídkého těsta. Vymažte máslem koláčovou formu o průměru 22–24 cm.

4

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na 1–3cm špalíčky. Jahody rozpulte. Nakrájenou rebarboru i jahody rovnoměrně rozprostřete na dno formy a zalijte řídkým těstem.

5

Pečte ve vyhřáté troubě 30–40 minut. Pokud chcete, poprašte před podáváním moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč