Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,4 (22x)
13. 6. 2023
Clafoutis s jahodami a rebarborou
Apetit
Clafoutis s jahodami a rebarborou
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
3,4 (22x)

Tradiční francouzský dezert clafoutis se občas převádí do češtiny jako bublanina. Ve skutečnosti se však víc podobá sladké lehké omeletě – málo těsta, hodně ovoce (v tomto případě jahod a rebarbory). Nejlepší je teplý a na lžičku. Jak chladne, těsto tuhne a lehkost mizí. Ale na druhou stranu se pak dá krájet, což je zatepla skoro nemožné.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč o průměru 22–24 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč o průměru 22–24 cm

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2103 kcal
  • Bílkoviny 70 g
  • Sacharidy 148 g
  • Tuky 128 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,4/5

Hodnocení receptu

3,4/5
(22 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/6

Červnový Apetit (v prodeji od 19. května) je naší ódou na přicházející léto a také pozvánkou do gurmánského světa plného chutí. Ty s námi můžete objevovat prostřednictvím Dnů Apetit, týdenního online festivalu toho nejlepšího jídla a pití, který si lze užít z pohodlí svého domova. Týden výhodných nákupů, slev a dárků vyvrcholí v sobotu 18. června 11. Apetit piknikem. Přijměte naše pozvání a dorazte za námi do pražské Grébovky. A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Vychutnejte si s námi večeře s těstovinami či ty nejlepší jahodové recepty z naší nové kuchařky, uspořádejte pro přátele hostinu pod širým nebem, naučte se kouzlit s tortillami, zpracovat kedlubnové listy nebo připravit pravé italské rizoto. Podělíme se s vámi i o recepty na luxusní snídaně a naše tajné finty, jak děti bez nátlaku naučit jíst více luštěnin či zeleniny.  Těšit se můžete i na rozhovor s čerstvou vítězkou soutěže Peče celá země Martinou Kynstlerovou. Apetit, napsáno s chutí.