Tradiční francouzský dezert clafoutis se občas převádí do češtiny jako bublanina. Ve skutečnosti se však víc podobá sladké lehké omeletě – málo těsta, hodně ovoce (v tomto případě jahod a rebarbory). Nejlepší je teplý a na lžičku. Jak chladne, těsto tuhne a lehkost mizí. Ale na druhou stranu se pak dá krájet, což je zatepla skoro nemožné.
Videorecept
Suroviny
Na 1 koláč o průměru 22–24 cm
Suroviny
Na 1 koláč o průměru 22–24 cm
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2103 kcal
- Bílkoviny 70 g
- Sacharidy 148 g
- Tuky 128 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/6
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,4/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/6
Červnový Apetit (v prodeji od 19. května) je naší ódou na přicházející léto a také pozvánkou do gurmánského světa plného chutí. Ty s námi můžete objevovat prostřednictvím Dnů Apetit, týdenního online festivalu toho nejlepšího jídla a pití, který si lze užít z pohodlí svého domova. Týden výhodných nákupů, slev a dárků vyvrcholí v sobotu 18. června 11. Apetit piknikem. Přijměte naše pozvání a dorazte za námi do pražské Grébovky. A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Vychutnejte si s námi večeře s těstovinami či ty nejlepší jahodové recepty z naší nové kuchařky, uspořádejte pro přátele hostinu pod širým nebem, naučte se kouzlit s tortillami, zpracovat kedlubnové listy nebo připravit pravé italské rizoto. Podělíme se s vámi i o recepty na luxusní snídaně a naše tajné finty, jak děti bez nátlaku naučit jíst více luštěnin či zeleniny. Těšit se můžete i na rozhovor s čerstvou vítězkou soutěže Peče celá země Martinou Kynstlerovou. Apetit, napsáno s chutí.