Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Pro ty, kdo dorazí k večeři hlady bez sebe, je rychlý předkrm, který se dá sníst u baru nebo přímo u kuchyňské linky, ideální. Zklidní zoufalý hlad, a ke stolu už přicházíte připraveni vychutnat si každé sousto.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 4 krajíce bílého pečiva, třeba ciabatty
    • česnek podle chuti
    • sůl a pepř
    • velmi kvalitní extra panenský olivový olej na zakápnutí
    • směs rajčat s parmazánem a rukolou, Marks & Spencer
    • zakysaná smetana na ozdobu
    • rukola na ozdobu

Příprava jídla

Krajíce chleba opečte nasucho na grilu, pak je potřete česnekem, podle chuti osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a natřete hotovou rajčatovou směsí. Ozdobte zakysanou smetanou a lístkem rukoly. Podávejte na nahřátém talíři.

Bruschettu si můžete připravit na ještě jednodušší způsob. Teplou, nejlépe rovnou z grilu, ji potřete česnekem, pořádně zakápněte olivovým olejem, ochuťte čerstvě mletým pepřem a osolte. Podávejte vždy na ohřátém talíři, aby nevychladla a všechny ingredience ze sebe mohly vydat to nejlepší.

NĚCO NAVÍC: Pro Italy je bruschetta (čti brusketa) totéž co pro nás chleba. Nezbytná je také například pro výrobce olivového oleje. Jeho chuť a jakost zkoušejí tak, že si ho nakapou na bruschettu. Dokonale tak totiž vyzní a dotáhne chuť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Chilli krevety se sýrem

Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty

Jahodovo-šampaňské želé

Přidat komentář