Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 53
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 331 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 60 g
Tuky 1 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bruschetta je italský předkrm z plátku opečeného bílého chleba, na kterém je směs z čerstvých rajčat, bazalky a česneku. Chutě i konzistence jsou důmyslně propojené, aby nezasytily, jen lehce navnadily na další chod. Přitom samotný recept je skutečně velmi jednoduchý a podle našeho návodu s ním zazáří i naprostí začátečníci.

Suroviny

střední, bílý, lze nahradit bagetou/ciabattou
větší, vyzrálá
bazalka 1 svazek
čerstvá
sůl
pepř
čersvě mletý
česnek 3 stroužky
olivový olej
na potírání

Postup

1

Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.

2

Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.

3

Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

4

Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.

Tip: V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1-2 lžičky).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

19.02.2010 10:03
Vypadá to lákavě. Ale asi bych doporučila bazalku nesekat, ale natrhat v ruce. Udrží si svoji vůni a chuť. A i v zimě se bazalka sehnat dá, například v albertu ji mají skoto vždy ve vaničce dva stonky s velkými listy za 20 Kč.

Apetit magazín