0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 49
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 699 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 133 g
Tuky 1 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá, vtipná, vynikající. Zasytí a navnadí. Jinak se bruschetta, typický italský předkrm, popsat snad ani nedá!

Suroviny

chleba 1 ks
střední, bílý, lze nahradit bagetou/ciabattou
rajče 4 ks
větší, vyzrálá
bazalka svazek
čerstvá
sůl
pepř
česnek 3
olivový olej
na potírání

Postup

1

Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.

2

Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.

3

Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

4

Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.

Tip: V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1-2 lžičky).

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...
Mamma mia! Vyšla nová kuchařka s italskou kuchyní
  • Zajímavosti

Mamma mia! Vyšla nová kuchařka s italskou kuchyní

Redakce časopisu Apetit pro vás připravila další kulinářskou lahůdku. Procestujte s námi celý svět s novou edicí kuchařek Apetit na cestách. Tentokrát se zaměříme na mezinárodní kuchyně. První vlaštovkou je kuchařka Mamma mia! aneb To...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Lucie Lin

Vypadá to lákavě. Ale asi bych doporučila bazalku nesekat, ale natrhat v ruce. Udrží si svoji vůni a chuť. A i v zimě se bazalka sehnat dá, například v albertu ji mají skoto vždy ve vaničce dva stonky s velkými listy za 20 Kč.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit