Rychlá, vtipná, vynikající. Zasytí a navnadí. Jinak se bruschetta, typický italský předkrm, popsat snad ani nedá!
Postup
Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.
Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.
Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.
Tip: V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1-2 lžičky).
Komentáře
19.02.2010 10:03
Bazalka