Bruschetta je italský předkrm z plátku opečeného bílého chleba, na kterém je směs z čerstvých rajčat, bazalky a česneku. Chutě i konzistence jsou důmyslně propojené, aby nezasytily, jen lehce navnadily na další chod. Přitom samotný recept je skutečně velmi jednoduchý a podle našeho návodu s ním zazáří i naprostí začátečníci.
Suroviny
Postup
Pečivo nakrájejte na plátky (větší plátky ještě přepulte) a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte prolisované stroužky česneku.
Opečené plátky pečiva vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.
Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.
Tip: V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1–2 lžičky).
Komentáře