Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 699 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 133 g
Tuky 1 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá, vtipná, vynikající. Zasytí a navnadí. Jinak se bruschetta, typický italský předkrm, popsat snad ani nedá!

Suroviny

chleba 1 ks
střední, bílý, lze nahradit bagetou/ciabattou
rajčata 4 ks
větší, vyzrálá
bazalka svazek
čerstvá
sůl
pepř
česnek 3
olivový olej
na potírání

1Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.

2Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.

3Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

Drobnou změnou může být spojení bodu 1 a 3. Tedy: chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs.

TIP
V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Protože v našem receptu ji nelze nahradit tou sušenou, použijte místo ní bazalkové pesto alla genovese (1-2 lžičky).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Lucie Lin

Vypadá to lákavě. Ale asi bych doporučila bazalku nesekat, ale natrhat v ruce. Udrží si svoji vůni a chuť. A i v zimě se bazalka sehnat dá, například v albertu ji mají skoto vždy ve vaničce dva stonky s velkými listy za 20 Kč.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit