Křupavé topinky doplňte třeba italskou obdobou hummusu a dalšími dobrotami ve středomořském stylu.
Suroviny
fazole bílé
200
g
v konzervě, scezené, propláchnuté
olivový olej panenský
3
PL
česnek
2
stroužky
drcený
petrželka
1
hrst
nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba
1
ks
italsky bochník
Na ozdobu
klobása
50
g
chorizo na plátky
sýr pecorino
50
g
mladý, nebo jiný aromatický
ančovičky (konzerva)
1
konzerva
38-50g
olivy zelené
1
hrst
paprika
1
pečená, sklenička
Postup
1
V misce nahrubo rozmačkejte fazole s olivovým olejem, přidejte česnek, petrželku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Krajíčky chleba zlehka opečte z obou stran na grilu.
2
Opečené chleby obložte. Některé můžete potřít fazolovou směsí a doplnit čímkoli z vyjmenovaných surovin; skvělé je třeba chorizo. Výborná je také kombinace okapaného kousku pečené papriky se sardelovým řezem a olivami nebo výrazným sýrem. Podávejte k aperitivu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na gril: 6 receptů, které stojí za zkoušku(6 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Topinky: Dejte šanci staršímu chlebu a proměňte ho v rychlou večeři nebo chuťovku k pivu(26 receptů )