0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 232 g
Tuky 4 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro ty, kdo dorazí k večeři hlady bez sebe, je rychlý předkrm, který se dá sníst u baru nebo přímo u kuchyňské linky, ideální. Zklidní zoufalý hlad, a ke stolu už přicházíte připraveni vychutnat si každé sousto.

Suroviny

pečivo 4 ks
krajíce, bílé, např. ciabatta
česnek
podle chuti
sůl
olivový olej
na zakápnutí
směs rajčat s parmazánem a rukolou, např. Marks and Spencer
na ozdobu
pepř

1 Krajíce chleba opečte nasucho na grilu, pak je potřete česnekem, podle chuti osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a natřete hotovou rajčatovou směsí. Ozdobte zakysanou smetanou a lístkem rukoly. Podávejte na nahřátém talíři.

2 Bruschettu si můžete připravit na ještě jednodušší způsob. Teplou, nejlépe rovnou z grilu, ji potřete česnekem, pořádně zakápněte olivovým olejem, ochuťte čerstvě mletým pepřem a osolte. Podávejte vždy na ohřátém talíři, aby nevychladla a všechny ingredience ze sebe mohly vydat to nejlepší.

NĚCO NAVÍC: Pro Italy je bruschetta (čti brusketa) totéž co pro nás chleba. Nezbytná je také například pro výrobce olivového oleje. Jeho chuť a jakost zkoušejí tak, že si ho nakapou na bruschettu. Dokonale tak totiž vyzní a dotáhne chuť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...