Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 232 g
Tuky 4 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro ty, kdo dorazí k večeři hlady bez sebe, je rychlý předkrm, který se dá sníst u baru nebo přímo u kuchyňské linky, ideální. Zklidní zoufalý hlad, a ke stolu už přicházíte připraveni vychutnat si každé sousto.

Suroviny

pečivo 4
bílé, např. ciabatta
česnek
podle chuti
sůl
olivový olej
na zakápnutí
rajčata
s parmazánem a rukolou, např. Marks and Spencer
zakysaná smetana
na ozdobu
rukola
na ozdobu
pepř

Krajíce chleba opečte nasucho na grilu, pak je potřete česnekem, podle chuti osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a natřete hotovou rajčatovou směsí. Ozdobte zakysanou smetanou a lístkem rukoly. Podávejte na nahřátém talíři.

Bruschettu si můžete připravit na ještě jednodušší způsob. Teplou, nejlépe rovnou z grilu, ji potřete česnekem, pořádně zakápněte olivovým olejem, ochuťte čerstvě mletým pepřem a osolte. Podávejte vždy na ohřátém talíři, aby nevychladla a všechny ingredience ze sebe mohly vydat to nejlepší.

NĚCO NAVÍC: Pro Italy je bruschetta (čti brusketa) totéž co pro nás chleba. Nezbytná je také například pro výrobce olivového oleje. Jeho chuť a jakost zkoušejí tak, že si ho nakapou na bruschettu. Dokonale tak totiž vyzní a dotáhne chuť.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit