Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Bruschetta s rajčaty, parmazánem a rukolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 232 g
Tuky 4 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro ty, kdo dorazí k večeři hlady bez sebe, je rychlý předkrm, který se dá sníst u baru nebo přímo u kuchyňské linky, ideální. Zklidní zoufalý hlad, a ke stolu už přicházíte připraveni vychutnat si každé sousto.

Suroviny

pečivo 4
bílé, např. ciabatta
česnek
podle chuti
sůl
olivový olej
na zakápnutí
rajčata
s parmazánem a rukolou, např. Marks and Spencer
zakysaná smetana
na ozdobu
rukola
na ozdobu
pepř

Krajíce chleba opečte nasucho na grilu, pak je potřete česnekem, podle chuti osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a natřete hotovou rajčatovou směsí. Ozdobte zakysanou smetanou a lístkem rukoly. Podávejte na nahřátém talíři.

Bruschettu si můžete připravit na ještě jednodušší způsob. Teplou, nejlépe rovnou z grilu, ji potřete česnekem, pořádně zakápněte olivovým olejem, ochuťte čerstvě mletým pepřem a osolte. Podávejte vždy na ohřátém talíři, aby nevychladla a všechny ingredience ze sebe mohly vydat to nejlepší.

NĚCO NAVÍC: Pro Italy je bruschetta (čti brusketa) totéž co pro nás chleba. Nezbytná je také například pro výrobce olivového oleje. Jeho chuť a jakost zkoušejí tak, že si ho nakapou na bruschettu. Dokonale tak totiž vyzní a dotáhne chuť.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit