0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 320 g
Tuky 94 g
Vláknina 93 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.

Suroviny

pečivo
dle výběru(benátský chléb, ciabatta apod.)
olivový olej
Rajčatová bruschetta
rajče 4 ks
zralá, oválná
mozzarella 150 g
kuličky
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
bazalka 1 hrst
sůl
rukola
Hráškové crostini
hrášek 250 g
mražený
sůl
pepř, špetka muškátového oříšku na dochucení
hruška 1 ks
zralá
balzamikový ocet
sýr pecorino 80 g
či parmazán
Fazolová pomazánka
fazole 400 g
bílé, z konzervy, malé, ideálně cannellini
olivový olej 3 PL
rozmarýn 1 ČL
sekaný
chilli paprička 1 ks
či špetka sušené drcené chilli

1 Nakrájejte bochník italského chleba na plátky (benátský chléb, ciabatta apod.). Potřené olivovým olejem (crostini) je opečte na pánvi, v toustovači (bruschette) nebo v rozpálené troubě slabě a podávejte se směsmi připravenými dále.

2 Na rajčatové bruschette nasekejte 4 zralá oválná masitá rajčata a promíchejte je s přepůlenými kuličkami mozzarelly (150 g), 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, stroužkem drceného česneku, hrstí nasekané bazalky a osolte. Navršte na chleba a ozdobte rukolou.

3 Na hráškové crostini s hruškami přiveďte k varu 250 g mraženého hrášku (Bonduelle nebo Findus) a slijte. Rozmačkejte, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku. Zralou hrušku, neoloupanou a nakrájenou na kostičky pokapejte balzamikovým octem a promíchejte s hoblinami pecorina nebo parmazánu (80 g). Na opečený chleba namažte hráškovou směs a poklaďte ochucenými hruškami.

4 Konzervu (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini) slijte a propláchněte. V kastrolu zahřejte 3–4 lžíce olivového oleje, vsypte okapané fazole, osolte, přidejte lžičku sekaného rozmarýnu, chilli papričku, zbavenou semen a nasekanou nadrobno (či špetku sušeného drceného chilli) a míchejte minutu. Vypněte, rozmačkejte a dochuťte 2 drcenými stroužky česneku. Namažte na opečený chleba a ozdobte petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit