Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 320 g
Tuky 94 g
Vláknina 93 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.

Suroviny

dle výběru(benátský chléb, ciabatta apod.)
olivový olej
Rajčatová bruschetta
zralá, oválná
kuličky
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
bazalka 1 hrst
sůl
Hráškové crostini
hrášek 250 g
mražený
sůl
pepř, špetka muškátového oříšku na dochucení
zralá
balzamikový ocet
či parmazán
Fazolová pomazánka
fazole 400 g
bílé, z konzervy, malé, ideálně cannellini
olivový olej 3 PL
rozmarýn 1 ČL
sekaný
či špetka sušené drcené chilli

Postup

1

Nakrájejte bochník italského chleba na plátky (benátský chléb, ciabatta apod.). Potřené olivovým olejem (crostini) je opečte na pánvi, v toustovači (bruschette) nebo v rozpálené troubě slabě a podávejte se směsmi připravenými dále.

2

Na rajčatové bruschette nasekejte 4 zralá oválná masitá rajčata a promíchejte je s přepůlenými kuličkami mozzarelly (150 g), 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, stroužkem drceného česneku, hrstí nasekané bazalky a osolte. Navršte na chleba a ozdobte rukolou.

3

Na hráškové crostini s hruškami přiveďte k varu 250 g mraženého hrášku (Bonduelle nebo Findus) a slijte. Rozmačkejte, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku.

4

Zralou hrušku, neoloupanou a nakrájenou na kostičky pokapejte balzamikovým octem a promíchejte s hoblinami pecorina nebo parmazánu (80 g). Na opečený chleba namažte hráškovou směs a poklaďte ochucenými hruškami.

5

Konzervu (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini) slijte a propláchněte. V kastrolu zahřejte 3–4 lžíce olivového oleje, vsypte okapané fazole, osolte, přidejte lžičku sekaného rozmarýnu, chilli papričku, zbavenou semen a nasekanou nadrobno (či špetku sušeného drceného chilli) a míchejte minutu.

6

Vypněte, rozmačkejte a dochuťte 2 drcenými stroužky česneku. Namažte na opečený chleba a ozdobte petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...