Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 132 g
Cukr 320 g
Tuky 94 g
Vláknina 93 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.

Suroviny

pečivo
dle výběru(benátský chléb, ciabatta apod.)
olivový olej
Rajčatová bruschetta
rajčata 4 ks
zralá, oválná
mozzarella 150 g
kuličky
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
bazalka 1 hrst
sůl
rukola
Hráškové crostini
hrášek 250 g
mražený
sůl
pepř, špetka muškátového oříšku na dochucení
hrušky 1 ks
zralá
balzamikový ocet
sýr pecorino 80 g
či parmazán
Fazolová pomazánka
fazole 400 g
bílé, z konzervy, malé, ideálně cannellini
olivový olej 3 PL
rozmarýn 1 ČL
sekaný
chilli paprička 1 ks
či špetka sušené drcené chilli

1 Nakrájejte bochník italského chleba na plátky (benátský chléb, ciabatta apod.). Potřené olivovým olejem (crostini) je opečte na pánvi, v toustovači (bruschette) nebo v rozpálené troubě slabě a podávejte se směsmi připravenými dále.

2 Na rajčatové bruschette nasekejte 4 zralá oválná masitá rajčata a promíchejte je s přepůlenými kuličkami mozzarelly (150 g), 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, stroužkem drceného česneku, hrstí nasekané bazalky a osolte. Navršte na chleba a ozdobte rukolou.

3 Na hráškové crostini s hruškami přiveďte k varu 250 g mraženého hrášku (Bonduelle nebo Findus) a slijte. Rozmačkejte, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku. Zralou hrušku, neoloupanou a nakrájenou na kostičky pokapejte balzamikovým octem a promíchejte s hoblinami pecorina nebo parmazánu (80 g). Na opečený chleba namažte hráškovou směs a poklaďte ochucenými hruškami.

4 Konzervu (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini) slijte a propláchněte. V kastrolu zahřejte 3–4 lžíce olivového oleje, vsypte okapané fazole, osolte, přidejte lžičku sekaného rozmarýnu, chilli papričku, zbavenou semen a nasekanou nadrobno (či špetku sušeného drceného chilli) a míchejte minutu. Vypněte, rozmačkejte a dochuťte 2 drcenými stroužky česneku. Namažte na opečený chleba a ozdobte petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit