Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Amalfi

Velmi pestrý salátek pro potěšení

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Salát Italská

Ingredience

    50 g piniových semínek (nebo opražených sekaných mandlí)
    200 g míchaných salátových listů
    200 g pevných zralých rajčat
    200 g oliv, nejlépe černých

    Na zálivku:

    • 1 lžíci rajského protlaku nebo passaty (pyré z rajčat)
    • 2 lžíce balsamikového octa
    • 5 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

DEN PŘEDEM
1.
ušlehejte zálivku Rajčatové pyré nebo protlak a ocet prošlehejte v misce. Pomalu zašlehávejte olej, aby vznikla hladká emulze. Osolte a opepřete. Uchovejte v nádobce se šroubovacím uzávěrem.

2. opražte oříšky Nasucho rozpalte menší pánvičku, vsypte na ni piniová semínka a za stálého míchání je tři až čtyři minuty pražte, až získají hezkou zlatou barvu.

PŘED PODÁVÁNÍM
3. salátové lístky dejte do mísy spolu s rajčaty a olivami. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Takto připravený salát rozdělte do osmi sklenek a posypte opraženými semínky či kousky mandlí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.38

Přidat komentář