
Salát Amalfi
Velmi pestrý salátek pro potěšení
Vydání: 2005/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 lžíci rajského protlaku nebo passaty (pyré z rajčat)
- 2 lžíce balsamikového octa
- 5 lžic olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
50 g piniových semínek (nebo opražených sekaných mandlí)
200 g míchaných salátových listů
200 g pevných zralých rajčat
200 g oliv, nejlépe černých
Na zálivku:
Příprava jídla
DEN PŘEDEM
1. ušlehejte zálivku Rajčatové pyré nebo protlak a ocet prošlehejte v misce. Pomalu zašlehávejte olej, aby vznikla hladká emulze. Osolte a opepřete. Uchovejte v nádobce se šroubovacím uzávěrem.
2. opražte oříšky Nasucho rozpalte menší pánvičku, vsypte na ni piniová semínka a za stálého míchání je tři až čtyři minuty pražte, až získají hezkou zlatou barvu.
PŘED PODÁVÁNÍM
3. salátové lístky dejte do mísy spolu s rajčaty a olivami. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Takto připravený salát rozdělte do osmi sklenek a posypte opraženými semínky či kousky mandlí.
1. ušlehejte zálivku Rajčatové pyré nebo protlak a ocet prošlehejte v misce. Pomalu zašlehávejte olej, aby vznikla hladká emulze. Osolte a opepřete. Uchovejte v nádobce se šroubovacím uzávěrem.
2. opražte oříšky Nasucho rozpalte menší pánvičku, vsypte na ni piniová semínka a za stálého míchání je tři až čtyři minuty pražte, až získají hezkou zlatou barvu.
PŘED PODÁVÁNÍM
3. salátové lístky dejte do mísy spolu s rajčaty a olivami. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Takto připravený salát rozdělte do osmi sklenek a posypte opraženými semínky či kousky mandlí.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 08:38