Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z mladého špenátu a kuřecích jater

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3152 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 44 g
Tuky 152 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baby špenát s voňavou anglickou slaninou, jatýrky a spoustou bylinek. Lehká večeře.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský
slanina 6 plátků
slanina, lze nahradit anglickou slaninou, na nudličky
česnek 2 stroužky
nadrobno
římský kmín ½ ČL
mletý
koriandr čerstvý ½ ČL
skořice ½ ČL
odblaněná, pokrájená na sousta
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ocet 4 PL
sherry ocet
zázvor (čerstvý) 2 cm
kousek čerstvého, jemně nastrouhaného

Postup

1

V pánvi na oleji opékejte slaninu asi pět minut dozlatova, pak přidejte česnek. Míchejte minutu, přisypte kmín, koriandr i skořici a míchejte další minutu.

2

Trochu ztlumte plamen, přidejte játra a opékejte dvě minuty, až se zatáhnou. Osolte, opepřete a míchejte další dvě minuty, až jsou opečená zvenčí a uvnitř ještě růžová. Vyjměte a uchovejte je horká. Do uvolněné pánve vlijte ocet, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Vraťte játra a prohřejte.

3

Špenát rozdělte na talíře, na něj upravte játra a nezapomeňte přelít horkou lahodnou šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...