0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z mladého špenátu a kuřecích jater

Salát z mladého špenátu a kuřecích jater

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3152 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 44 g
Tuky 152 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baby špenát s voňavou anglickou slaninou, jatýrky a spoustou bylinek. Lehká večeře.

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský
slanina 6 plátků
slanina, lze nahradit anglickou slaninou, na nudličky
česnek 2 stroužky
nadrobno
římský kmín ½ ČL
mletý
koriandr čerstvý ½ ČL
skořice ½ ČL
odblaněná, pokrájená na sousta
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ocet 4 PL
sherry ocet
zázvor (čerstvý) 2 cm
kousek čerstvého, jemně nastrouhaného

1 V pánvi na oleji opékejte slaninu asi pět minut dozlatova, pak přidejte česnek. Míchejte minutu, přisypte kmín, koriandr i skořici a míchejte další minutu.

2 Trochu ztlumte plamen, přidejte játra a opékejte dvě minuty, až se zatáhnou. Osolte, opepřete a míchejte další dvě minuty, až jsou opečená zvenčí a uvnitř ještě růžová. Vyjměte a uchovejte je horká. Do uvolněné pánve vlijte ocet, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Vraťte játra a prohřejte.

3 Špenát rozdělte na talíře, na něj upravte játra a nezapomeňte přelít horkou lahodnou šťávou.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč