0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z mladého špenátu a kuřecích jater

Salát z mladého špenátu a kuřecích jater

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3152 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 44 g
Tuky 152 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baby špenát s voňavou anglickou slaninou, jatýrky a spoustou bylinek. Lehká večeře.

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský
slanina 6 plátků
slanina, lze nahradit anglickou slaninou, na nudličky
česnek 2 stroužky
nadrobno
římský kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr čerstvý 0.5 ČL
skořice 0.5 ČL
játra kuřecí 500 g
odblaněná, pokrájená na sousta
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ocet 4 PL
sherry ocet
zázvor (čerstvý) 2 cm
kousek čerstvého, jemně nastrouhaného
baby špenát 200 g

1 V pánvi na oleji opékejte slaninu asi pět minut dozlatova, pak přidejte česnek. Míchejte minutu, přisypte kmín, koriandr i skořici a míchejte další minutu.

2 Trochu ztlumte plamen, přidejte játra a opékejte dvě minuty, až se zatáhnou. Osolte, opepřete a míchejte další dvě minuty, až jsou opečená zvenčí a uvnitř ještě růžová. Vyjměte a uchovejte je horká. Do uvolněné pánve vlijte ocet, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Vraťte játra a prohřejte.

3 Špenát rozdělte na talíře, na něj upravte játra a nezapomeňte přelít horkou lahodnou šťávou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit