Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 33 g
Tuky 128 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace žlutého melounu a sušené šunky je přímo dokonalá! Sladkoslanou chuť rafinovaně doplňuje hořká čekanka a štiplavá rukola. Úžasná souhra!

Suroviny

0.5 ks
žlutý meloun bez semínek, na drobné kousky
rukola 50 g
lístky
2
zelená čekanka na tenké proužky
olivový olej 1 PL
sušená rajčata 3 ks
sušená šunka 2 plátky
balzamikový ocet 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1.  Ve velké misce smíchejte kousky melounu, rukolu, proužky čekanky a olivový olej. Pak zeleninu rozdělte na talíře a přidejte pokrájená sušená rajčata i parmskou šunku.

2.  Salát zakápněte trochou balzamikového octa. Podle potřeby osolte a dochuťte čerstvě namletým černým pepřem.

Zkuste to jinak 
K tomuto typickému italskému předkrmu můžete přidat vypeckované pokrájené černé olivy.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit