0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 36 g
Tuky 128 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace žlutého melounu a sušené šunky je přímo dokonalá! Sladkoslanou chuť rafinovaně doplňuje hořká čekanka a štiplavá rukola. Úžasná souhra!

Suroviny

meloun 0.5 ks
žlutý bez semínek, na drobné kousky
rukola 50 g
lístky
čekanka 2 lístky
na tenké proužky
olivový olej 1 PL
sušená rajčata 3 ks
sušená šunka 2 plátky
balzamikový ocet 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1Ve velké misce smíchejte kousky melounu, rukolu, proužky čekanky a olivový olej. Pak zeleninu rozdělte na talíře a přidejte pokrájená sušená rajčata i parmskou šunku.

2Salát zakápněte trochou balzamikového octa. Podle potřeby osolte a dochuťte čerstvě namletým černým pepřem.

Zkuste to jinak 
K tomuto typickému italskému předkrmu můžete přidat vypeckované pokrájené černé olivy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit