Kombinace žlutého melounu a sušené šunky je přímo dokonalá! Sladkoslanou chuť rafinovaně doplňuje hořká čekanka a štiplavá rukola. Úžasná souhra!
Suroviny
meloun
½
ks
žlutý bez semínek, na drobné kousky
rukola
50
g
lístky
čekanka
2
lístky
na tenké proužky
olivový olej
1
PL
sušená rajčata
3
ks
sušená šunka
2
plátky
balzamikový ocet
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Ve velké misce smíchejte kousky melounu, rukolu, proužky čekanky a olivový olej. Pak zeleninu rozdělte na talíře a přidejte pokrájená sušená rajčata i parmskou šunku.
2
Salát zakápněte trochou balzamikového octa. Podle potřeby osolte a dochuťte čerstvě namletým černým pepřem.
Zkuste to jinak
K tomuto typickému italskému předkrmu můžete přidat vypeckované pokrájené černé olivy.
Komentáře