Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s citronem a parmazánem

Lehké těstoviny v úpravě, kterou si zamilujete

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Italská

Ingredience

    • 300 g špaget
    • 200 g mraženého hrášku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibuli, jemně nakrájenou
    • 200 g tvarohové pomazánky (nebo bylinkami ochuceného čerstvého smetanového sýra)
    • jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu
    • 6 lžic strouhaného suššího sýra typu parmazán
    • 2 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.

2. Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena. Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.

3. Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1764 kJ, 22 g bílkovin, 61 g cukrů, 11 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 5 g vlákniny a 0,38 g soli. V jídle není žádný přidaný cukr.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Spagety byly uzasne opravdu lahodne. I s lososem se povedly. Pridala jsem do omacky smetanu a ted to mam jako obmenu i ke kureti ci rybe.Doporucuji vsem mlsalum.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.70
Obrazek uzivatele
doporučuji použít nějaký aromatický sýr - dodá jídlu šmrnc
Obrazek uzivatele
Bohuzel je v receptu vcelku chybne napsano "kura z CELEHO citronu" - je to ted diky tomu hořké a citron to cele prehlusil, stacila by ho jen spetka.
Obrazek uzivatele
nie je to tam chybne napisane. bohuzial sa vam tam zrejme dostala aj horka, biela cast citronu, to je dovod tej horkosti a nie mnozstvo...

Přidat komentář