Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake s ořechovou posypkou

Jemný ,tvarohový‘ koláč s křupavou vrstvou ořechů rovná se dezert snů!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
43 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 20 minut
Chladnutí dle potřeby
PT1H20M
Pečení 1:20
Dort Americká

Ingredience

    • 375 g ricotty
    • 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
    • 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
    • 3 vejce
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
    • 1 lžička vanilkového extraktu

    Na korpus

    • 125 g máslových sušenek (například Opavia)
    • 55 g mletých mandlí (prodává např. Diana – Svět oříšků)
    • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy

    Na posypku

    • 100 g máslových sušenek
    • 80 g makadamových ořechů
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 2 lžíce přírodního cukru
    • 50 g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte hmotu na korpus podle základního receptu. Přísady na posypku nahrubo nasekejte v robotu a dejte stranou. Formu připravte stejně jako pro základní recept a vmáčkněte do ní směs na korpus; vychlaďte.

Suroviny na náplň zpracujte podle základního receptu. Směs naneste do formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo tak, aby náplň sedla. Pak rovnoměrně naneste posypku a pečte ještě deset minut, aby zezlátla. Nechte ve formě vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x dokonalý cheesecake

Základní cheesecake

Limetovo-kokosový cheesecake

Cheesecake s bílou čokoládou

Cheesecake s rozpečenými jahodami

REKLAMA

Přidat komentář