
Cheesecake s ořechovou posypkou
Jemný ,tvarohový‘ koláč s křupavou vrstvou ořechů rovná se dezert snů!
Vydání: 2008/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-10
Ingredience
- 375 g ricotty
- 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
- 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
- 3 vejce
- 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 125 g máslových sušenek (například Opavia)
- 55 g mletých mandlí (prodává např. Diana – Svět oříšků)
- 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
- 100 g máslových sušenek
- 80 g makadamových ořechů
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce přírodního cukru
- 50 g másla, rozpuštěného
Na korpus
Na posypku
Příprava jídla
Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte hmotu na korpus podle základního receptu. Přísady na posypku nahrubo nasekejte v robotu a dejte stranou. Formu připravte stejně jako pro základní recept a vmáčkněte do ní směs na korpus; vychlaďte.
Suroviny na náplň zpracujte podle základního receptu. Směs naneste do formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo tak, aby náplň sedla. Pak rovnoměrně naneste posypku a pečte ještě deset minut, aby zezlátla. Nechte ve formě vychladnout.
Přidat komentář