Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaná feta

Kombinace sýra a citronu překvapivě lahodí chuťovým pohárkům, ochutnejte!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 30 minut
P
Marináda Středomořská

Ingredience

    • 200 g sýra feta
    • 1 větší biocitron, omytý, nakrájený na kolečka
    • 125 ml olivového oleje
    • ¼ lžičky sumahu (viz něco navíc)

Příprava jídla

Fetu a kolečka citronu střídavě navrstvěte do mělkého pekáčku o rozměrech přibližně 18 × 24 centimetrů, pokapejte olejem a poprašte sumahem. Půl hodiny nechte marinovat, citrony natáhnou slanou chuť sýra a feta jimi bude vonět.

NĚCO NAVÍC: Koření sumah je temně červený (někdy až nahnědlý) prášek s kyselou chutí. Jsou to usušené a umleté plodové palice škumpy koželužské, rostoucí ve Středomoří a v Orientu. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, je vhodný  také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Staří Římané ji používali dříve, než poznali citron. Objednat si ji můžete například na www.koreni.cz. Sáček o hmotnosti 50 g stojí 23 Kč.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na piknik

Snídaně v trávě

Parmazánový twister

Tymiánové osvěžení

Hummus

Falafel obalený v sezamu

Salát s křupavou slunečnicí

Osvěžující tabouleh

Jahody s vanilkovým jogurtem

REKLAMA

Přidat komentář