Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brambory zapečené s tuňákem

Popis receptu: 
Nevšední, ale skvělá kombinace.. Opět recept od paní Malatincové, z jejího webu. Dají se tam najít úplné poklady... Recept jsem trochu pozměnila, přesto ale stojí za vyzkoušení!
Autor: Lucie Ossendorfová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1,5kg nových brambor, 2 větší cibule, 2 konzervy tuňáka v oleji, konzerva červených fazolí, konzerva kukuřice, 4 vejce, 100-150g sýra eidamu, sůl, pepř, máslo

Příprava jídla

Brambory pořádně vydrhneme kartáčkem, protože je použijeme i se slupkou. Dáme vařit. Když jsou brambory uvařené, propláchneme je studenou vodou, abychom s nimi mohli hned manipulovat, můžeme ovšem použít i den předem vařené brambory. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Pekáček vymažeme máslem, a klademe nejdříve na plátky nakrájené brambory, posolíme, popepříme, polijeme olejem z tuňáka, posypeme cibulí, částí fazolí a kukuřice a poklademe kousky tuňáka. Takto pokračujeme do spotřebování surovin, ale končíme vrstvou brambor. Nahoru můžeme ještě poklást pár plátků másla. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, a pečeme 15-20 minut. Potom vše zalijeme rozšlehanými vejci, vrátíme do trouby, aby se vše zapeklo, a před koncem ještě posypeme sýrem a dle chuti necháme vytvořit kůrčičku. Můžeme podávat se zeleninovým salátem, ale jsou dobré i samotné, dokonce i studené!
REKLAMA

Přidat komentář