Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory zapečené s tuňákem

Brambory zapečené s tuňákem

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3179 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 399 g
Tuky 83 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tuňák (konzerva) 1 ks
vejce 4 ks
eidam 150 g
sůl
pepř

Postup

1

Brambory pořádně vydrhneme kartáčkem, protože je použijeme i se slupkou. Dáme vařit. Když jsou brambory uvařené, propláchneme je studenou vodou, abychom s nimi mohli hned manipulovat, můžeme ovšem použít i den předem vařené brambory.

2

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Pekáček vymažeme máslem, a klademe nejdříve na plátky nakrájené brambory, posolíme, popepříme, polijeme olejem z tuňáka, posypeme cibulí, částí fazolí a kukuřice a poklademe kousky tuňáka. Takto pokračujeme do spotřebování surovin, ale končíme vrstvou brambor. Nahoru můžeme ještě poklást pár plátků másla.

3

Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, a pečeme 15-20 minut. Potom vše zalijeme rozšlehanými vejci, vrátíme do trouby, aby se vše zapeklo, a před koncem ještě posypeme sýrem a dle chuti necháme vytvořit kůrčičku. Můžeme podávat se zeleninovým salátem, ale jsou dobré i samotné, dokonce i studené!

Foto: Pixabay.com

Autor: ufa

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...