Suroviny
Postup
Brambory pořádně vydrhneme kartáčkem, protože je použijeme i se slupkou. Dáme vařit. Když jsou brambory uvařené, propláchneme je studenou vodou, abychom s nimi mohli hned manipulovat, můžeme ovšem použít i den předem vařené brambory.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Pekáček vymažeme máslem, a klademe nejdříve na plátky nakrájené brambory, posolíme, popepříme, polijeme olejem z tuňáka, posypeme cibulí, částí fazolí a kukuřice a poklademe kousky tuňáka. Takto pokračujeme do spotřebování surovin, ale končíme vrstvou brambor. Nahoru můžeme ještě poklást pár plátků másla.
Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, a pečeme 15-20 minut. Potom vše zalijeme rozšlehanými vejci, vrátíme do trouby, aby se vše zapeklo, a před koncem ještě posypeme sýrem a dle chuti necháme vytvořit kůrčičku. Můžeme podávat se zeleninovým salátem, ale jsou dobré i samotné, dokonce i studené!
Foto: Pixabay.com