0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuře s kuskusem

Kořeněné kuře s kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné kuře s kuskusem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2076 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 268 g
Tuky 69 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Harissa – hlavní ingredience tohoto receptu – je pikantní pasta, doporučujeme ji před podáváním ochutnat, ať odhadnete množství.

Suroviny

kuře 1 ks
větší
harissa 3 PL
olivový olej 3 PL
česnek 3 stroužky
drcené
rozpůlený + další na klínky k podávání
mrkev 500 g
malých, očištěných
cibule červená 2 ks
větší, nakrájené na klínky
kuskus 300 g
máta 1 svazek
lístky otrhané a nasekané
mandle plátky 2 PL
k podávání

Troubu předehřejte na 220°C. Kuře položte do menšího pekáčku. V misce promíchejte harissu, olivový olej, česnek a šťávu z poloviny citronu. Směsí potřete celé kuře a část se snažte vetřít i pod kůži nad prsa. Mělo by vám zbýt ještě trochu kořeněné směsi na zeleninu. Do kuřete dejte obě poloviny citronu, dejte do trouby a pečte zprudka 25 minut, potom stáhněte teplotu na 180°C. Mrkev a cibuli promíchejte se zbylou harissovou směsí a rozložte okolo kuřete. Pečte dalších 40–50 minut, aby bylo kuře dostatečně propečené.

2 Kuře a zeleninu vyjměte z pekáčku a udržujte teplé. Do pekáčku vsypte kuskus, přilijte 400 ml vroucí vody a všechno promíchejte. Přikryjte a nechte kuskus nasáknout, pak načechrejte vidličkou a do pekáčku vraťte zeleninu a kuře a podávejte sypané mátou, mandlovými lupínky, citronem a jogurtem promíchaným s harissou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč