0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuře s kuskusem

Kořeněné kuře s kuskusem

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 264 g
Tuky 69 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Harissa – hlavní ingredience tohoto receptu – je pikantní pasta, doporučujeme ji před podáváním ochutnat, ať odhadnete množství.

Suroviny

kuře 1 ks
větší
3 PL
pasta harissa
olivový olej 3 PL
česnek 3 stroužky
drcené
citron 1 ks
rozpůlený + další na klínky k podávání
mrkev 500 g
malých, očištěných
cibule červená 2 ks
větší, nakrájené na klínky
kuskus 300 g
máta 1 svazek
lístky otrhané a nasekané
mandle plátky 2 PL
jogurt
k podávání

Troubu předehřejte na 220°C. Kuře položte do menšího pekáčku. V misce promíchejte harissu, olivový olej, česnek a šťávu z poloviny citronu. Směsí potřete celé kuře a část se snažte vetřít i pod kůži nad prsa. Mělo by vám zbýt ještě trochu kořeněné směsi na zeleninu. Do kuřete dejte obě poloviny citronu, dejte do trouby a pečte zprudka 25 minut, potom stáhněte teplotu na 180°C. Mrkev a cibuli promíchejte se zbylou harissovou směsí a rozložte okolo kuřete. Pečte dalších 40–50 minut, aby bylo kuře dostatečně propečené.

2 Kuře a zeleninu vyjměte z pekáčku a udržujte teplé. Do pekáčku vsypte kuskus, přilijte 400 ml vroucí vody a všechno promíchejte. Přikryjte a nechte kuskus nasáknout, pak načechrejte vidličkou a do pekáčku vraťte zeleninu a kuře a podávejte sypané mátou, mandlovými lupínky, citronem a jogurtem promíchaným s harissou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit