Harissa – hlavní ingredience tohoto receptu – je pikantní pasta, doporučujeme ji před podáváním ochutnat, ať odhadnete množství.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Kuře položte do menšího pekáčku. V misce promíchejte harissu, olivový olej, česnek a šťávu z poloviny citronu. Směsí potřete celé kuře a část se snažte vetřít i pod kůži nad prsa. Mělo by vám zbýt ještě trochu kořeněné směsi na zeleninu. Do kuřete dejte obě poloviny citronu, dejte do trouby a pečte zprudka 25 minut, potom stáhněte teplotu na 180°C. Mrkev a cibuli promíchejte se zbylou harissovou směsí a rozložte okolo kuřete. Pečte dalších 40–50 minut, aby bylo kuře dostatečně propečené.
Kuře a zeleninu vyjměte z pekáčku a udržujte teplé. Do pekáčku vsypte kuskus, přilijte 400 ml vroucí vody a všechno promíchejte. Přikryjte a nechte kuskus nasáknout, pak načechrejte vidličkou a do pekáčku vraťte zeleninu a kuře a podávejte sypané mátou, mandlovými lupínky, citronem a jogurtem promíchaným s harissou.