Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí na česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 65
Do dvou hodin Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1720 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 24 g
Tuky 92 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a výrazné hovězí na česneku výborně ladí se špenátem a bramborovým knedlíkem. Je jako stvořené pro nedělní nebo jiný slavnostní oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Recept na hovězí na česneku sice vyžaduje více času, ale většinu práce za vás udělá trouba, vy budete jen dohlížet. 

Související recepty

Suroviny

sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
česnek 7 stroužků
drcený
lze nahradit slunečnicovým olejem
špek 80 g
obyčejný bílý, na kostičky
velká, nadrobno
dušený špenát k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2

Maso osolte, opepřete a potřete česnekem.

3

V litinovém hrnci s kovovými uchy na sádle rozškvařte kostičky špeku; trvá to asi pět minut.

4

Pak na něj nasypte cibuli a opékejte ji doměkka další tři minuty.

5

Vložte maso a z každé strany ho tři minuty osmahněte, aby se zatáhlo.

6

Podlijte 400 ml vody, přiklopte a dejte na hodinu a půl péct. Občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu.

7

Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou.

8

Hrnec se šťávou postavte na sporák, mouku důkladně rozmíchejte ve 100 ml vody a přes sítko směs za stálého míchání nalijte do šťávy.

9

Míchejte a zvolna půl hodiny vařte; případně rozřeďte vodou. Dochuťte solí a pepřem.

10

Plátky připraveného masa přelité zahuštěnou šťávou podávejte s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...