0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Hovězí na česneku

4.2 / 5. Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1741 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 27 g
Tuky 92 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a výrazné hovězí na česneku určitě ocení ti, kdo zrovna nemusejí skopové v podobné úpravě.

Suroviny

loupaná plec 600 g
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
česnek 6 stroužek
drcený
sádlo 2 PL
lze nahradit slunečnicovým olejem
špek 80 g
obyčejný bílý, na kostičky
cibule 1 ks
velká, nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL
špenát 1 bal
dušený špenát k podávání
knedlíky bramborové
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2

Maso osolte, opepřete a potřete česnekem.

3

V litinovém hrnci s kovovými uchy na sádle rozškvařte kostičky slaniny; trvá to asi pět minut.

4

Pak na ni nasypte cibuli a opékejte ji doměkka další tři minuty.

5

Vložte maso a z každé strany ho tři minuty osmahněte, aby se zatáhlo.

6

Podlijte 400 ml vody, přiklopte a dejte na hodinu a půl péct. Občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu.

7

Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou.

8

Hrnec se šťávou postavte na sporák, mouku důkladně rozmíchejte ve 100 ml vody a přes sítko směs za stálého míchání nalijte do šťávy.

9

Míchejte a zvolna půl hodiny vařte; případně rozřeďte vodou. Dochuťte solí a pepřem.

10

Plátky připraveného masa přelité zahuštěnou šťávou podávejte s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Seriál o mase: telecí plec
  • Tipy a triky

Seriál o mase: telecí plec

Oproti jiným dílům telecího masa koupíte plec za příznivou cenu. Dejte si ji se smetanovými omáčkami, ke kterým se mladé maso hodí ze všeho nejvíc. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit