Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce & brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 123 g
Tuky 59 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlá večeře. Podávejte se salátem nebo opečenými rajčaty.

Suroviny

na kostky
menší, lze nahradit šalotkou, na kolečka
olivový olej 1 PL
oregano 2 ČL
sušené, lze nahradit 1 lžičkou čerstvého
malé
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory a cibuli vložte na velký nepřilnavý plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem), zakapejte olejem, posypte oreganem a důkladně promíchejte. Pečte patnáct minut, přidejte houby a pečte ještě deset minut, aby brambory změkly a zhnědly.

2

Na plechu vytvořte mezi bramborami čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Vraťte do trouby na tři až čtyři minuty nebo na tak dlouho, aby vejce byla upečená podle vašich představ. Podávejte se zeleným listovým salátem nebo s grilovanými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín