0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce & brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 123 g
Tuky 59 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlá večeře. Podávejte se salátem nebo opečenými rajčaty.

Suroviny

brambory 500 g
na kostky
cibule 2 ks
menší, lze nahradit šalotkou, na kolečka
olivový olej 1 PL
oregano 2 ČL
sušené, lze nahradit 1 lžičkou čerstvého
malé
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory a cibuli vložte na velký nepřilnavý plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem), zakapejte olejem, posypte oreganem a důkladně promíchejte. Pečte patnáct minut, přidejte houby a pečte ještě deset minut, aby brambory změkly a zhnědly.

2 Na plechu vytvořte mezi bramborami čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Vraťte do trouby na tři až čtyři minuty nebo na tak dlouho, aby vejce byla upečená podle vašich představ. Podávejte se zeleným listovým salátem nebo s grilovanými rajčaty.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč