Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Babiččina bramboračka

Zavzpomínejte na prázdniny u talíře báječné polévky!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
    • 1 mladá cibulka, nakrájené na kolečka
    • 6–8 kapustiček
    • ¼ květáku, rozebraná na růžičky
    • 4–5 středních brambor, nakrájených na menší kostky
    • kostka zeleninového bujonu bez glutamanu
    • 2 lžičky kmínu
    • 2 lžičky sušené majoránky + čerstvá na ozdobu
    • 3 lžíce másla
    • 4 lžíce hladké mouky
    • mořská sůl

Příprava jídla

Zeleninu, brambory, bujon, kmín a sušenou majoránku zalijte 2–2,5 litry vody a nechte pomalu vařit asi dvacet minut, až všechno změkne. Pak zeleninu v polévce rozmačkejte šťouchadlem na brambory – polévka se tak krásně zahustí. Pokud vám to nebude stačit, použijte na zahuštění ještě jíšku: rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte mouku. Nechte zchladnout, pak pomalu přimíchejte do polévky a ještě aspoň 5 minut vařte. Dosolte a ozdobte čerstvou majoránkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Babiččino menu

Pažitkový dip s mrkvičkou

Bazalková rajčata

Sýrovo-kukuřičné bochánky

Kuře v ledovém salátu

Vrstvené brownies

Borůvková limonáda

Jako od maminky

REKLAMA

Přidat komentář