Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zeleninové karí

Popis receptu: 
Skvěle se hodí k čočkovým koláčkům!
Autor: Kateřina Benčaťová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 středně velké lilky 1/2 litru oleje 1 lžíci kurkumy 2 barevné masité papriky, nakrájené na kousky řapík celeru, střední světlou část 1 cibuli nakrájenou na klínky 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 2 malá rajčata, nakrájená na osminky nebo kousky 2-3 lžičky kari koření 1/2 lžičky chilli 1 lžičku sladké nebo pálivé papriky drcený kardamom 1 lžíci hrubozrnné (kremžské) hořčice

Příprava jídla

Lilky nakrájejte na tenčí kolečka. Každé jemně, ale důkladně osolte a popraště kurkumou. Nechte aspoň hodinu odstát, aby lilek pustil tekutinu. Pak ho doslova vyždímejte a ještě osušte na kuchyňském papíru. Do kastrůlku nalijte půl litru oleje. Až se prohřeje na střední teplotu, vložte do něj lilky a pomalu je smažte. Ve velké těžké pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli i česnek a krátce osmahněte. Přidejte rajčata, a jakmile pustí šťávu, přihoďte proužky celeru, kousky papriky a promíchejte. Přisypte všechno koření. Vše asi deset minut poduste; směs můžete i trochu podlít. Až kolečka lilků zezlátnou, vyjměte je na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk. Pak je přidejte ke karí směsi a dochuťte hořčicí a octem. Ještě krátce, asi 2 minuty, poduste a podávejte s čočkovými koláčky.
REKLAMA

Přidat komentář