
Dvojitý krůtí sendvič
Neveřili byste, co všechno se dá vykouzlit z červené řepy! Jogurt můžete klidně nahradit i kysanou smetanou či créme fraiche, pomazánka pak bude sice hutnější, ale o to lahodnější.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 100 g červené sterilované řepy, osušené, nakrájené najemno
- 60 ml hustého bílého jogurtu (nejlépe řeckého)
- 1 lžíce pokrájené pažitky
- 1 lžíce pokrájené petrželky
- sůl a případně čerstvě mletý pepř
- 12 krajíců bílého toustového chleba, bez kůrek
- 4 plátky pečeného krůtího masa
- 2 listy ledového salátu
- 60 g strouhané mrkve
Příprava jídla
1 Řepu, jogurt, pažitku a petrželku dobře promíchejte a osolte podle chuti (dospělým můžete i opepřit). Směsí hustě potřete 4 chleby. Přikryjte dalšími čtyřmi krajíci. Poklaďte je krůtím masem, kouskem salátu a strouhanou mrkví a přiklopte zbylými chleby.
Přidat komentář