Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hustá houbovka

Houbovka, jak ji ještě neznáte. Crème fraîche je nejen jemnější a lahodnější než klasická zakysaná smetana, ale obsahuje daleko více tuku (30 - 40%), a díky tomu se na rozdíl od smetany v polévkách, ani v omáčkách nesráží.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 25 g sušených hříbků
    • 50 g másla
    • 1 cibule, jemně pokrájená
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • větvička tymiánu
    • 400 g čerstvých lesních hub, pokrájených
    • 850 ml zeleninového vývaru
    • 220 g crème fraîche
    • 4 krajíčky bílého chleba, nakrájeného na kostičky
    • nasekaná pažitka a olivový olej k podávání

Příprava jídla

1 Sušené hříbky zalijte horkou vodou a nechte je aspoň čtvrt hodiny stát. Půlku másla rozpusťte v hrnci a dozlatova na něm osmahněte cibuli, česnek a tymián. Pak vyždímejte sušené houby (vodu ponechte), vhoďte je spolu s čerstvými houbami k cibuli a opékejte zhruba 5 minut. Pak zalijte vývarem a vodou z hub, přiveďte k varu a mírně vařte 20 minut. Přidejte crème fraîche a rozmixujte ponorným mixérem (polévka bude opravdu velmi hustá, takže ji můžete naředit vývarem). Na zbytku másla opečte chleba. Polévku podávejte s krutony a ozdobte pažitkou a kapkami oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s piniovými oříšky

Uzený losos s crème fraîche a vodkou

Malinové šarlotky

Cejn s vinnou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář