Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 53 g
Cukr 95 g
Tuky 70 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

I když se vám zrovna nepodaří přinést z lesa pořádný úlovek, tahle polévka vám vynaložené úsilí vynahradí. Můžete do ní totiž dát houby, jako jsou babky nebo klouzky, které se do jiných pokrmů příliš nehodí.

Suroviny

lesní houby 350 g
směs
máslo 60 g
cibule 1 ks
pokrájená nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 1 ks
menší, oloupaná, na kostičky
mléko 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
krutony
z toustového chleba na ozdobu

1 Houby očistěte a pokrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka cibuli a houby; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte mouku, míchejte a počkejte, až se zbarví do světle žluta. Přihoďte kostičky brambory, zalijte mlékem, osolte a opepřete a vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké.

2 Krém rozmixujte ponorným tyčovým mixérem, ozdobte pažitkou, krutony (případně orestovanými drobnými houbami) a podávejte.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit