0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 95 g
Tuky 70 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když se vám zrovna nepodaří přinést z lesa pořádný úlovek, tahle polévka vám vynaložené úsilí vynahradí. Můžete do ní totiž dát houby, jako jsou babky nebo klouzky, které se do jiných pokrmů příliš nehodí.

Suroviny

lesní houby 350 g
směs
máslo 60 g
cibule 1 ks
pokrájená nadrobno
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 1 ks
menší, oloupaná, na kostičky
mléko 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
krutony
z toustového chleba na ozdobu

Postup

1

Houby očistěte a pokrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka cibuli a houby; trvá to asi 4 minuty.

2

Pak přisypte mouku, míchejte a počkejte, až se zbarví do světle žluta.

3

Přihoďte kostičky brambory, zalijte mlékem, osolte a opepřete a vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké.

4

Krém rozmixujte ponorným tyčovým mixérem, ozdobte pažitkou, krutony (případně orestovanými drobnými houbami) a podávejte.

Související články

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit