Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové šarlotky

Geniálně jednoduchý dezert, kterým každého dostanete - vypadá totiž jako z exkluzivní cukrárny, přitom jej zvládne opravdu každý.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 5 hodin
P
Dort Francouzská

Ingredience

    • 10 velkých krajíců bílého toustového chleba
    • 220 g másla
    • 70 g krupicového cukru
    • čerstvé maliny na ozdobu
    • meduňka na ozdobu

    Na malinovou náplň:

    • 120 g mražených malin
    • 20 g moučkového cukru
    • 160 g crème fraîche

    Na mátovou náplň:

    • 2 lžíce sekané máty
    • 120 g crème fraîche
    • 10 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Z toustových chlebů odkrojte kůrky, v pánvi rozpusťte máslo s cukrem a chleba ve směsi z obou stran potopte, obalte a vyjměte. Připravte si čtyři mističky o průměru 9 centimetrů a obsahu zhruba 150 ml (měly by mít tvar lehce sevřené dlaně). Ze čtyř chlebů vykrojte miskou kolečka a dejte je stranou – šarlotky jimi nakonec uzavřete.

2 Maliny rozmačkejte, přidejte cukr a crème fraîche a našlehejte do hustší pěny. Pohárky vystelte toustovým chlebem – dna i stěny (na každou misku padne přibližně jeden a půl toustu), pak stěny potřete malinovým crème fraîche. Smíchejte suroviny na mátovou náplň a rozdělte ji do pohárků. Zbytek malinového crème fraîche rozetřete navrch, dokonale uzavřete vykrájenými kolečky a dejte na 5 hodin do ledničky. Půl hodiny před podáváním přesuňte šarlotky do mrazáku. Servírujte ozdobené malinami a meduňkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s piniovými oříšky

Uzený losos s crème fraîche a vodkou

Hustá houbovka

Cejn s vinnou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář