Otvíráme pro vás školu francouzské cukrařiny. Cukrářka Petra Stahlová vás v ní postupně naučí připravovat základní krémy i těsta a z nich vytvářet úžasné dezerty jako z těch nejlepších pařížských cukráren! Pro první lekci vybrala dort Šarlota, jeden z nejjednodušších, ale zároveň velmi efektních dezertů. „Šarlotka je velmi snadný, ale přitom vizuálně efektní dezert, zvláště když ji nakonec ozdobíte květy a pentlí,“ radí Petra.
Suroviny
Na 2 šarloty o průměru 16 cm
Suroviny
Na 2 šarloty o průměru 16 cm
Na těsto
Na bavorský krém
Na vanilkový sirup
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4697 kcal
- Bílkoviny 107 g
- Sacharidy 633 g
- Tuky 180 g
Postup přípravy
- Záhadný příběh dortu: Je Šarlota a Malakov jedno a to samé? Cukrářská poradna: Jak dokonale vyšlehat máslo s cukrem a jak zachránit sražený krém
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,7/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/9
Zářijové číslo Apetitu je plné receptů se sezonní zeleninou a ovocem, která je právě ve vrcholné formě, ale i tipů pro rodiče, jež budou s příchodem nového školního roku řešit, co připravit svým dětem k snídani a svačině. Najdete v něm také recepty na chutné rodinné večeře, návod na výrobu přepuštěného másla a nápady, jak snadno a levně oživit kuchyň. Těšit se můžete také na první lekci školy francouzské cukrařiny s Petrou Stahlovou. Apetit, napsáno s chutí.