Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
4,7 (27x)
10. 9. 2018
Šarlota
Apetit
Šarlota
Apetit


Pro zkušené
< 60 min
4,7 (27x)

Otvíráme pro vás školu francouzské cukrařiny. Cukrářka Petra Stahlová vás v ní postupně naučí připravovat základní krémy i těsta a z nich vytvářet úžasné dezerty jako z těch nejlepších pařížských cukráren! Pro první lekci vybrala dort Šarlota, jeden z nejjednodušších, ale zároveň velmi efektních dezertů. „Šarlotka je velmi snadný, ale přitom vizuálně efektní dezert, zvláště když ji nakonec ozdobíte květy a pentlí,“ radí Petra.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 šarloty o průměru 16 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 šarloty o průměru 16 cm

Na těsto

Na bavorský krém

Na vanilkový sirup

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4697 kcal
  • Bílkoviny 107 g
  • Sacharidy 633 g
  • Tuky 180 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Záhadný příběh dortu: Je Šarlota a Malakov jedno a to samé? Cukrářská poradna: Jak dokonale vyšlehat máslo s cukrem a jak zachránit sražený krém

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(27 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/9

Zářijové číslo Apetitu je plné receptů se sezonní zeleninou a ovocem, která je právě ve vrcholné formě, ale i tipů pro rodiče, jež budou s příchodem nového školního roku řešit, co připravit svým dětem k snídani a svačině. Najdete v něm také recepty na chutné rodinné večeře, návod na výrobu přepuštěného másla a nápady, jak snadno a levně oživit kuchyň. Těšit se můžete také na první lekci školy francouzské cukrařiny s Petrou Stahlovou. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Zelený chřest

Kvíz: Maruška šla pro jahody ke dvanácti měsíčkům, ale stálo to za to? Kdo se orientuje v sezónách, pochutná si víc!

Jedno ze základních pravidel zdravého stravování bývá: jezte sezónní a čerstvé potraviny. Ale doby, kdy Maruška chodila pro jahody ke dvanácti měsíčkům, jsou dávno pryč a my seženeme v běžném obchodě téměř po celý rok chřest i melouny. Můžeme tak lehce ztratit přehled o tom, co jíst v lednu a co v červnu, protože to má právě sezónu. Otestujte v našem kvízu, zda se během roku orientujete v tom, co právě dozrává a je tak ideální pro konzumaci.