Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

S polentou můžete kouzlit stejně jako s bramborami, příprava je ale podstatně rychlejší.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 nebo 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 40 lístků šalvěje
    • suroviny na 1 várku základní polenty, vynechte máslo a pepř
    • 60 g smetanového sýra s modrou plísní, rozdrobeného
    • 120 g smetanového sýra s modrou plísní, na plátky

Příprava jídla

1 Na mírném plameni zahřejte v rendlíku olej a osmahněte na něm dokřupava lístky šalvěje. Osušte na kuchyňském papíru.

Připravte polentu podle základního receptu, jen vynechte máslo a pepř. Vmíchejte rozdrobený sýr. Polentu rozdělte do misek, ozdobte plátky sýra a lístky šalvěje. Podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným nebo pečeným masům.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polenta

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Kaše s mascarpone a tymiánem

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

Přidat komentář