0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nastavovaná kaše s volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3437 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 422 g
Tuky 148 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klidně si k ní můžete dát plátek uzeného nebo kvalitní párky. Skvělá bude i s dozlatova osmaženou cibulkou.

Suroviny

moučné, oloupané
pohanka 375 g
lámanka
máslo 2 PL
smetana 1,5 kelímek
ohřátá
sůl
vejce 4 ks
paprika mletá sladká
na ozdobu

1 Brambory nakrájejte na malé kostky. Zalijte je vodou tak, aby hladina sahala těsně nad ně, osolte a vařte asi patnáct minut doměkka.

2 Do neslitých brambor vsypte pohanku a nechte pod pokličkou patnáct až dvacet minut stát. Vmíchejte máslo, nařeďte smetanou a vymíchejte hladkou kaši. Přisolte podle chuti.

3 Podávejte s volským okem: nepřilnavou pánev lehce potřete máslem a opatrně na ni rozklepněte vejce. Smažte tak dlouho, až ztuhne bílek; žloutek by měl zůstat tekutý. Osolte. Usmažte zbývající vejce. Hotová volská oka ozdobte sladkou paprikou.

NĚCO NAVÍC
Nastavovaná kaše se liší recept od receptu – může se podobat šťouchaným bramborám i hladké kaši. Výsledek ovlivní množství smetany, proto uvádíme kelímek až dva – záleží jen na vás.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč