Klidně si k ní můžete dát plátek uzeného nebo kvalitní párky. Skvělá bude i s dozlatova osmaženou cibulkou.
Postup
Brambory nakrájejte na malé kostky. Zalijte je vodou tak, aby hladina sahala těsně nad ně, osolte a vařte asi patnáct minut doměkka.
Do neslitých brambor vsypte pohanku a nechte pod pokličkou patnáct až dvacet minut stát. Vmíchejte máslo, nařeďte smetanou a vymíchejte hladkou kaši. Přisolte podle chuti.
Podávejte s volským okem: nepřilnavou pánev lehce potřete máslem a opatrně na ni rozklepněte vejce. Smažte tak dlouho, až ztuhne bílek; žloutek by měl zůstat tekutý. Osolte. Usmažte zbývající vejce. Hotová volská oka ozdobte sladkou paprikou.
NĚCO NAVÍC
Nastavovaná kaše se liší recept od receptu – může se podobat šťouchaným bramborám i hladké kaši. Výsledek ovlivní množství smetany, proto uvádíme kelímek až dva – záleží jen na vás.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )