Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nastavovaná kaše s volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3437 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 422 g
Tuky 148 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klidně si k ní můžete dát plátek uzeného nebo kvalitní párky. Skvělá bude i s dozlatova osmaženou cibulkou.

Suroviny

moučné, oloupané
pohanka 375 g
lámanka
smetana 1,5 kelímek
ohřátá
sůl
vejce 4 ks

Postup

1

Brambory nakrájejte na malé kostky. Zalijte je vodou tak, aby hladina sahala těsně nad ně, osolte a vařte asi patnáct minut doměkka.

2

Do neslitých brambor vsypte pohanku a nechte pod pokličkou patnáct až dvacet minut stát. Vmíchejte máslo, nařeďte smetanou a vymíchejte hladkou kaši. Přisolte podle chuti.

3

Podávejte s volským okem: nepřilnavou pánev lehce potřete máslem a opatrně na ni rozklepněte vejce. Smažte tak dlouho, až ztuhne bílek; žloutek by měl zůstat tekutý. Osolte. Usmažte zbývající vejce. Hotová volská oka ozdobte sladkou paprikou.

NĚCO NAVÍC
Nastavovaná kaše se liší recept od receptu – může se podobat šťouchaným bramborám i hladké kaši. Výsledek ovlivní množství smetany, proto uvádíme kelímek až dva – záleží jen na vás.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...