Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1837 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 196 g
Tuky 94 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží kombinace

Suroviny

oloupané, na kostky
olivový olej 100 ml
mléko 100 ml
ohřáté
sůl
pepř

Postup

1

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přilévejte olivový olej a šťouchejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko. Vařečkou umíchejte dohladka, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...