Mrkvovo-dýňová kaše

Mrkvovo-dýňová kaše

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 130 g
Tuky 62 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než brambor. Dýně a mrkev se skvěle doplňují.

Suroviny

mrkev 0.5 kg
oloupaná, na kolečka
dýně 600 g
(nejlépe typu butternut), očištěné a nakrájené na kostky
máslo 50 g
pomazánkové máslo 60 g
muškátový oříšek 0.5 ČL
strouhaný
med 1.5 PL
sůl
pepř

1 Mrkev a dýni vařte ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka; sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.

2 Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Ušťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte medem. Podávejte.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit