Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvovo-dýňová kaše

Mrkvovo-dýňová kaše

3.8/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 130 g
Tuky 62 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než brambor. Dýně a mrkev se skvěle doplňují.

Suroviny

mrkev ½ kg
oloupaná, na kolečka
dýně 600 g
(nejlépe typu butternut), očištěné a nakrájené na kostky
strouhaný
med 1,5 PL
sůl
pepř

Postup

1

Mrkev a dýni vařte ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka; sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.

2

Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Ušťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte medem. Podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín