Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než brambor. Dýně a mrkev se skvěle doplňují.
Suroviny
mrkev
½
kg
oloupaná, na kolečka
dýně
600
g
(nejlépe typu butternut), očištěné a nakrájené na kostky
máslo
50
g
pomazánkové máslo
60
g
muškátový oříšek
½
ČL
strouhaný
med
1,5
PL
sůl
pepř
Postup
1
Mrkev a dýni vařte ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka; sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.
2
Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Ušťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte medem. Podávejte.