Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2070 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 126 g
Tuky 139 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová zrnka granátového jablka. Luxusní celerové kaše zase překvapí svou jemnou chutí.

Suroviny

Salát z kapustiček a jablek
růžičková kapusta 350 g
jablka 1 ks
na čvrtky
citronová štáva 1 ČL
granátové jablko 1 PL
vyloupané
brusinky 1 PL
sušené
Na zálivku
citron 1 ks
kůra a šťáva
hořčice 1 PL
hrubozrnná
olivový olej 6 PL
panenský
med 1 ČL
česnek 0.5 stroužku
drcený
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
Celerová kaše
celer 1 kg
máslo 50 g
parmazán 50 g
strouhaný
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK

1 Přísady na zálivku dejte do skleničky se šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte do chladu až do doby podávání.

2 Kapustičky rozeberte na jednostivé lístky nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Dejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Klínky jablka nakrájejte napříč také na plátky. Jablko smíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a potom s kapustičkami.

3 Těsně před podáváním znovu protřepte zálivku a promíchejte ji se salátem. Podle potřeby dosolte. Podávejte posypané granátovými zrnky a brusinkami. 

CELEROVÁ KAŠE

1Celer oloupejte, pokrájejte na kostky a v hrnci podlijte trochou vody. Těsně přiklopte a nechte vařit v páře 15–20 minut nebo úplně doměkka. Kdyby se voda vyvařila příliš brzo, přilijte další.

2 Potom sceďte, přidejte máslo a parmazán, osolte, opepřete a rozšťouchejte nahrubo na kaši. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit