Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 131 g
Tuky 139 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová zrnka granátového jablka. Luxusní celerové kaše zase překvapí svou jemnou chutí.

Suroviny

Salát z kapustiček a jablek
růžičková kapusta 350 g
jablka 1 ks
velké, červené, na čvrtky a zbavené jádřince
citronová štáva 2 ČL
granátové jablko 1 PL
vyloupaná jadérka
sušené brusinky 1 PL
nasekané nahrubo
Na zálivku
citron 0.5 ks
kůra a šťáva
hořčice 1 PL
hrubozrnná
olivový olej panenský 6 PL
med 1 ČL
česnek 0.5 stroužku
drcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Celerová kaše
celer 1 kg
máslo 50 g
parmazán 50 g
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK

1 Přísady na zálivku dejte do skleničky se šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte do chladu až do doby podávání.

2 Kapustičky rozeberte na jednostivé lístky nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Dejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Klínky jablka nakrájejte napříč také na plátky. Jablko smíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a potom s kapustičkami.

3 Těsně před podáváním znovu protřepte zálivku a promíchejte ji se salátem. Podle potřeby dosolte. Podávejte posypané granátovými zrnky a brusinkami. 

CELEROVÁ KAŠE

1Celer oloupejte, pokrájejte na kostky a v hrnci podlijte trochou vody. Těsně přiklopte a nechte vařit v páře 15–20 minut nebo úplně doměkka. Kdyby se voda vyvařila příliš brzo, přilijte další.

2 Potom sceďte, přidejte máslo a parmazán, osolte, opepřete a rozšťouchejte nahrubo na kaši. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit