0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 131 g
Tuky 139 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová zrnka granátového jablka. Luxusní celerové kaše zase překvapí svou jemnou chutí.

Suroviny

Salát z kapustiček a jablek
velké, červené, na čvrtky a zbavené jádřince
citronová šťáva 2 ČL
vyloupaná jadérka
sušené brusinky 1 PL
nasekané nahrubo
Na zálivku
citron ½ ks
kůra a šťáva
hořčice 1 PL
hrubozrnná
olivový olej panenský 6 PL
med 1 ČL
česnek ½ stroužku
drcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Celerová kaše
celer 1 kg
máslo 50 g
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK

1 Přísady na zálivku dejte do skleničky se šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte do chladu až do doby podávání.

2 Kapustičky rozeberte na jednostivé lístky nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Dejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Klínky jablka nakrájejte napříč také na plátky. Jablko smíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a potom s kapustičkami.

3 Těsně před podáváním znovu protřepte zálivku a promíchejte ji se salátem. Podle potřeby dosolte. Podávejte posypané granátovými zrnky a brusinkami. 

CELEROVÁ KAŠE

1Celer oloupejte, pokrájejte na kostky a v hrnci podlijte trochou vody. Těsně přiklopte a nechte vařit v páře 15–20 minut nebo úplně doměkka. Kdyby se voda vyvařila příliš brzo, přilijte další.

2 Potom sceďte, přidejte máslo a parmazán, osolte, opepřete a rozšťouchejte nahrubo na kaši. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč