0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 131 g
Tuky 139 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová zrnka granátového jablka. Luxusní celerové kaše zase překvapí svou jemnou chutí.

Suroviny

Salát z kapustiček a jablek
růžičková kapusta 350 g
jablko 1 ks
velké, červené, na čvrtky a zbavené jádřince
citronová štáva 2 ČL
granátové jablko 1 PL
vyloupaná jadérka
sušené brusinky 1 PL
nasekané nahrubo
Na zálivku
citron 0.5 ks
kůra a šťáva
hořčice 1 PL
hrubozrnná
olivový olej panenský 6 PL
med 1 ČL
česnek 0.5 stroužku
drcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Celerová kaše
celer 1 kg
máslo 50 g
parmazán 50 g
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK

1 Přísady na zálivku dejte do skleničky se šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte do chladu až do doby podávání.

2 Kapustičky rozeberte na jednostivé lístky nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Dejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Klínky jablka nakrájejte napříč také na plátky. Jablko smíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a potom s kapustičkami.

3 Těsně před podáváním znovu protřepte zálivku a promíchejte ji se salátem. Podle potřeby dosolte. Podávejte posypané granátovými zrnky a brusinkami. 

CELEROVÁ KAŠE

1Celer oloupejte, pokrájejte na kostky a v hrnci podlijte trochou vody. Těsně přiklopte a nechte vařit v páře 15–20 minut nebo úplně doměkka. Kdyby se voda vyvařila příliš brzo, přilijte další.

2 Potom sceďte, přidejte máslo a parmazán, osolte, opepřete a rozšťouchejte nahrubo na kaši. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit