V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová zrnka granátového jablka. Luxusní celerové kaše zase překvapí svou jemnou chutí.
Suroviny
SALÁT Z KAPUSTIČEK & JABLEK
1 Přísady na zálivku dejte do skleničky se šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte do chladu až do doby podávání.
2 Kapustičky rozeberte na jednostivé lístky nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Dejte je do cedníku a prolijte vroucí vodou. Klínky jablka nakrájejte napříč také na plátky. Jablko smíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a potom s kapustičkami.
3 Těsně před podáváním znovu protřepte zálivku a promíchejte ji se salátem. Podle potřeby dosolte. Podávejte posypané granátovými zrnky a brusinkami.
CELEROVÁ KAŠE
1Celer oloupejte, pokrájejte na kostky a v hrnci podlijte trochou vody. Těsně přiklopte a nechte vařit v páře 15–20 minut nebo úplně doměkka. Kdyby se voda vyvařila příliš brzo, přilijte další.
2 Potom sceďte, přidejte máslo a parmazán, osolte, opepřete a rozšťouchejte nahrubo na kaši. Podávejte horké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6 receptů pro barevné a svěží stědrovečerní menu(6 receptů)
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(40 receptů)
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů)
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů)