Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s quinoou a pečenou zeleninou

Quinoa. Indové jí přezdívali matka obilí. A vy budete určitě souhlasit - má všestranné využití, lahodnou chuť a je velmi snadná na přípravu!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina

Ingredience

    • 250 g bioquinoy
    • 200 g bílé biorýže
    • sůl

    Na pečenou zeleninu

    • 1 kg sezonní biozeleniny: např. 5 cibulí, 2–3 papriky,
    • 2–3 cukety (v zimě třeba cibule, mrkev a petržel), očištěné a pokrájené na větší kusy
    • 3–4 stroužky česneku, pokrájené na plátky
    • 1 lžíce soli a čerstvě mletý pepř nebo tzv. bylinný peprník z ekofarmy Pollau – prodávají bioprodejny
    • 50 ml panenského olivového biooleje

    Na dochucení

    • 2 lžíce šťávy z biocitronu a hrst natrhané bazalky či oregana

Příprava jídla

1 Operte quinou a rýži a dejte je na 15–20 minut vařit do jednoho litru osolené vody.

2 Rozpalte troubu na 200 stupňů. Zeleninu a česnek smíchejte s olejem, solí a pepřem či bylinným peprníkem a dejte v hlubokém pekáči do trouby. Pečte 20 minut zakryté; pak odkryjte, stáhněte troubu na 180 stupňů a pečte dalších 20 minut.

3 Nakonec vmíchejte uvařenou rýži s quinoou, dochuťte citronem, bylinkami, solí a pepřem.

Něco navíc: Rizoto můžete uvařit i s mírným předstihem – dá se totiž udržovat delší dobu v mírně vyhřáté troubě, aniž by utrpěla jeho chuť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Biomenu na září

Biomenu na září

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Salát z quinoy

Hustá zeleninová polévka s quinoou

REKLAMA

Přidat komentář