Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

Tohle je recept z rodu labužnických! Jemné a křehké kuřecí maso skvěle vynikne v obalu z drcených vlašských ořechů. Pikantní omáčka nebo zavařenina z ovoce a koření je inspirována indickým čatní a povýší celé jídlo na dokonalou symfonii.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení a vaření: 15 minut
P

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • sůl a pepř
    • hrst drcených vlašských ořechů
    • 1–2 rozšlehaných vejec
    • 3 lžíce másla
    • 1 cibulku nakrájenou nadrobno
    • 2 lžíce drcených vlašských ořechů
    • zrníčka a šťávu ze 2 granátových jablek
    • 1 lžičku medu
    • 100 ml červeného vína

Příprava jídla

4 kuřecí prsíčka nakrájejte na úzké proužky, vložte mezi potravinovou fólii (jemné maso se díky tomu nepotrhá) a naklepejte. Rozkrájejte na požadovaný tvar. V misce promíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté skořice, sůl a pepř chů. Kousky masa namočte v 1–2 rozšlehaných vejcích a pak důkladně obalte v ořechové směsi. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a kousky masa v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Uchovejte v teple. Zatímco se maso smaží, opečte v kastrole na 3 lžících másla 1 cibulku, nakrájenou nadrobno, přidejte 2 lžíce drcených vlašských ořechů, zrníčka a šťávu ze 2 granátových jablek, 1 lžičku medu, zalijte 100 ml červeného vína a na mírném ohni vařte osm až deset minut, aby omáčka pěkně zhoustla. Jemně ji osolte a opepřete – cílem je vyvážená sladkokyselá chuť.

Kostky kuřete můžete napichovat na koktejlová napichovátka, špejle nebo špízky. Hotovou zavařeninu podávejte zvlášť v miskách, aby si každý posloužil podle chuti. Jako příloha se hodí třeba opékané brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.72

Přidat komentář