1.)
Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu - buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
2.)
Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou. Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků. Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30-35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout špejli - pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout.
3.)
Zchladlý dort pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort.
4.)
Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu. Pomocí paletového nože nebo stěrky ji naneste ne dort a po obvodu dortu přitiskněte čerstvé maliny.
Suroviny
Porce
12
Suroviny
Porce
12
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 339.75 kcal
- Bílkoviny 7.17 g
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g