0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s malinovým krémem

Čokoládový dort s malinovým krémem

Hodnocení receptu
3 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4077 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 432 g
Tuky 216 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléko 160 ml
máslo 1 PL
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr 225 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kakao 3 PL
holandský typ
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na náplň
smetana ke šlehání 125 ml
maliny 125 g
čerstvé nebo rozmražený okapané
smetana ke šlehání 160 ml
tmavá čokoláda 160 g
70% na kousky
maliny
čerstvé na ozdobu
1.) Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu - buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 2.) Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou. Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků. Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30-35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout špejli - pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout. 3.) Zchladlý dort pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort. 4.) Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu. Pomocí paletového nože nebo stěrky ji naneste ne dort a po obvodu dortu přitiskněte čerstvé maliny.

Obchod Apetit