Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládový dort s malinovým krémem

Popis receptu: 
Skvělý dort nejen k Valentýnu
Autor: Tomáš Novák
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    - 160 ml mléka - 1 lžíce másla - 1 lžíce vanilkového extraktu - 3 vejce, žloutky a bílky odděleně - 225 g moučkového cukru - 150 g polohrubé mouky - 3 lžíce kakaa holandského typu - 1 lžička prášku do pečiva Na náplň: - 125 ml smetany ke šlehání 125 g čerstvých nebo rozmražených okapaných malin Na polevu: - 160 ml smetany ke šlehání - 160 g kvalitní 70procentní hořké čokolády nalámané na kousky - čerstvé maliny na ozdobu

Příprava jídla

1.) Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu - buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 2.) Máslo s mlékem dejte do malého kastrůlku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmíchejte vanilkový extrakt a dejte stranou. Do misky prosijte mouku, kakao a kypřicí prášek. V jiné větší míse umíchejte žloutky s cukrem tak, aby zesvětlaly a nabyly. Zvlášť vyšlehejte bílky na sníh. Ke žloutkům vlijte lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmíchejte směs mouky s kakaem. Nakonec opatrně kovovou lžící zamíchejte sníh z bílků. Těsto přesuňte do formy a pečte asi 30-35 minut. Než dort vytáhnete z trouby, zkuste do něj zapíchnout špejli - pokud zůstane čistá, je dort upečený. Nechte vychladnout. 3.) Zchladlý dort pomocí ostrého dlouhého nože podélně rozpulte. Smetanu ušlehejte a vidličkou do ní rozmačkejte maliny a hmotou naplňte dort. 4.) Na plotýnku postavte pánev s horkou vodou, do ní postavte rendlík s nalámanou čokoládou a smetanou. Zahřívejte, až získáte tekutou a lesklou polevu. Pomocí paletového nože nebo stěrky ji naneste ne dort a po obvodu dortu přitiskněte čerstvé maliny.
REKLAMA

Přidat komentář