Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svatomartinské rohlíčky s nugátovou náplní podle Markéty Pavleje
AD
Svatomartinské rohlíčky
ZDROJ: Věra Křeháčková, Brand Studio
sdílet:

Svatomartinské rohlíčky s nugátovou náplní podle Markéty Pavleje

4.6/5 Počet hodnocení: 22
Do 75 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9054 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 664 g
Tuky 606 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně voní máslem, jsou jemné, křehoučké a skvěle se hodí nejek k oslavám svátku sv. Martina, ale i k podzimnímu čaji či voňavé kávě podávané v neděli.

Suroviny

mouka 450 g
hladká
máslo 250 g
vanilka 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
na potření
Nugátová náplň
lískové oříšky 175 g
mleté, předem orestované
kakao 20 g
vanilka ½ ČL
mletá
velký
Tradiční ořechová náplň
mleté
vanilka ½ ČL
mletá

Postup

1

Do velké nádoby robota dejte všechny ingredience na těsto, kromě vejce určeného na potření. Vypracujte hladké těsto, které potom zabalte do fólie a nechte dobře vychladit a odpočinout v lednici (alespoň 1 hodinu).

2

Mezitím si připravte náplň. Vyberte jednu z variant – buď tradiční vlašsko-ořechovou, nebo nugátovou. Na nugátovou nejdřív vezměte lískové ořechy, orestujte je a namelte nadrobno. Pokud máte robot s food procesorem můžete rovnou k namletým ořechům přidat všechny ostatní ingredience, které jste si připravili na náplň. Vytvořte pevnější lepivou směs.

Markéta Pavleje mele ořechy
ZDROJ: Věra Křeháčková, Brand Studio
3

Vychlazené těsto rozdělte na pět stejných dílů. Z každého dílu vytvořte nejprve kouli, kterou rozválíte na rovnoměrný kruh tenký přibližně 3 mm. Kruh rozkrojte třemi tahy na šest stejně velkých trojúhelníků. Na základnu trojúhelníku položte náplň a strany potřete rozšlehaným vejcem.

4

Teď už jen jednoduše srolujte rohlíček od základny. Spojte konce, aby vám nevytekla náplň a zatočte rohlíček do tvaru měsíčku.

5

Hotové rohlíčky rozložte na plech vyložený pečícím papírem a potřené vajíčkem vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte do zlata přibližně 15 minut.

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč