Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svatomartinské rohlíčky s nugátovou náplní podle Markéty Pavleje
AD
Svatomartinské rohlíčky
ZDROJ: Věra Křeháčková, Brand Studio
sdílet:

Svatomartinské rohlíčky s nugátovou náplní podle Markéty Pavleje

4.6/5 Počet hodnocení: 29
Do 75 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9054 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 664 g
Tuky 606 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně voní máslem, jsou jemné, křehoučké a skvěle se hodí nejek k oslavám svátku sv. Martina, ale i k podzimnímu čaji či voňavé kávě podávané v neděli.

Související recepty

Suroviny

mouka 450 g
hladká
máslo 250 g
vanilka 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
na potření
Nugátová náplň
lískové oříšky 175 g
mleté, předem orestované
kakao 20 g
vanilka ½ ČL
mletá
velký
Tradiční ořechová náplň
mleté
vanilka ½ ČL
mletá

Postup

1

Do velké nádoby robota dejte všechny ingredience na těsto, kromě vejce určeného na potření. Vypracujte hladké těsto, které potom zabalte do fólie a nechte dobře vychladit a odpočinout v lednici (alespoň 1 hodinu).

2

Mezitím si připravte náplň. Vyberte jednu z variant – buď tradiční vlašsko-ořechovou, nebo nugátovou. Na nugátovou nejdřív vezměte lískové ořechy, orestujte je a namelte nadrobno. Pokud máte robot s food procesorem můžete rovnou k namletým ořechům přidat všechny ostatní ingredience, které jste si připravili na náplň. Vytvořte pevnější lepivou směs.

Markéta Pavleje mele ořechy
ZDROJ: Věra Křeháčková, Brand Studio
3

Vychlazené těsto rozdělte na pět stejných dílů. Z každého dílu vytvořte nejprve kouli, kterou rozválíte na rovnoměrný kruh tenký přibližně 3 mm. Kruh rozkrojte třemi tahy na šest stejně velkých trojúhelníků. Na základnu trojúhelníku položte náplň a strany potřete rozšlehaným vejcem.

4

Teď už jen jednoduše srolujte rohlíček od základny. Spojte konce, aby vám nevytekla náplň a zatočte rohlíček do tvaru měsíčku.

5

Hotové rohlíčky rozložte na plech vyložený pečícím papírem a potřené vajíčkem vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte do zlata přibližně 15 minut.

Související články

Apetit magazín