Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1729 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 119 g
Tuky 115 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavzpomínejte na prázdniny u moře! Jednoduchá příprava, spousta chuti.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 2 ks
velká, tence pokrájená
balzamikový ocet 1 PL
12 ks
černé oliovy
paprika červená 2 ks
srdcovitý, zužující se tvar
listové těsto 200 g
kozí sýr 150 g
např. Sant Maure
rajčata cherry 250 g
bazalka lístků
může být i oregano

Rozpalte větší pánev, vlijte olej a šest až sedm minut na něm opékejte cibuli. Měla by změknout a lehce se zabarvit. Pak přilijte balzamikový ocet a lžíci vody. Povařte dvě až tři minuty. Olivy nahrubo nasekejte a přihoďte k cibuli, promíchejte a odstavte z ohně. Nechte vychladnout.

Papriky přepulte, zbavte je semen i osemení a dejte je pod gril slupkou nahoru. Grilujte, dokud není slupka spálená. Potom je vyndejte, a až vychladnou, oloupejte slupku.

Troubu předehřejte na 180 °C. Těstem vyložte hlubší kulatý plech nebo jakoukoli jinou formu (ideálně o průměru 23 až 24 centimetrů), překryjte pečicím papírem, zatižte fazolemi a pečte deset minut. Pak odstraňte fazole i papír a pečte dalších pět minut, dokud těsto nezezlátne a nezačne křupat.

Cibulovou směs dejte na těsto. Položte na něj poloviny paprik tak, aby vytvořily růžici, tedy užším koncem do středu a vydlabanou částí nahoru, nebo jednoduše za sebe. Do paprik vložte pokrájený kozí sýr a mezi ně celá cherry rajčata. Pečte dvacet až pětadvacet minut, aby sýr lehce zezlátl. Ozdobte bylinnými lístky. Servírujte teplé nebo vlahé.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit