Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1729 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 119 g
Tuky 115 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zavzpomínejte na prázdniny u moře! Jednoduchá příprava, spousta chuti.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 2 ks
velká, tence pokrájená
balzamikový ocet 1 PL
12 ks
černé oliovy
paprika červená 2 ks
srdcovitý, zužující se tvar
listové těsto 200 g
kozí sýr 150 g
např. Sant Maure
rajčata cherry 250 g
bazalka lístků
může být i oregano

Rozpalte větší pánev, vlijte olej a šest až sedm minut na něm opékejte cibuli. Měla by změknout a lehce se zabarvit. Pak přilijte balzamikový ocet a lžíci vody. Povařte dvě až tři minuty. Olivy nahrubo nasekejte a přihoďte k cibuli, promíchejte a odstavte z ohně. Nechte vychladnout.

Papriky přepulte, zbavte je semen i osemení a dejte je pod gril slupkou nahoru. Grilujte, dokud není slupka spálená. Potom je vyndejte, a až vychladnou, oloupejte slupku.

Troubu předehřejte na 180 °C. Těstem vyložte hlubší kulatý plech nebo jakoukoli jinou formu (ideálně o průměru 23 až 24 centimetrů), překryjte pečicím papírem, zatižte fazolemi a pečte deset minut. Pak odstraňte fazole i papír a pečte dalších pět minut, dokud těsto nezezlátne a nezačne křupat.

Cibulovou směs dejte na těsto. Položte na něj poloviny paprik tak, aby vytvořily růžici, tedy užším koncem do středu a vydlabanou částí nahoru, nebo jednoduše za sebe. Do paprik vložte pokrájený kozí sýr a mezi ně celá cherry rajčata. Pečte dvacet až pětadvacet minut, aby sýr lehce zezlátl. Ozdobte bylinnými lístky. Servírujte teplé nebo vlahé.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit