0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Martinské rohlíčky

Martinské rohlíčky

Hodnocení receptu
2 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut

Suroviny

40 dkg hladké mouky (většinou víc)
1 ISA nebo IVA
2 dl mléka
větší špetka soli
Nádivka:
20 dkg ořechů
20 dkg pískového cukru
asi 30 piškotů
trochu hřebíčku, rumu a vanilkový cukr
ISU (z ledničky) nastrouhat na větším struhadle, promíchat s moukou se solí (jako drobenka), přidat mléko. Zpracujeme těsto, které dáme na několik hodin do chladničky (nejlépe přes noc) Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, každý díl vyválíme a rozdělíme na 8 částí (trojúhelníků). Naplníme nádivkou, srolujeme do rohlíčků, potřeme vajíčkem a pečeme. Na nádivku svaříme cukr s vodou na nitku. Nastrouhané ořechy povaříme v cukru, přidáme rozdrcené piškoty, hřebíček, rum.

Obchod Apetit