
Křehká pizza s bramborami a plísňovým sýrem
Kreativní využití brambor. Báječná kombinace plísňového sýra a oliv.
Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g pevných salátových brambor, oloupaných a nakrájených na plátky silné asi 3 mm
- 400 g sýra s bílou plísní (hermelín, brie)
- 2 hotové placky na pizzu
- 20 vypeckovaných černých oliv
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo špetku sušeného
- olivový olej na zakapání náplně
Příprava jídla
1. brambory vsypte do hrnce s osolenou vařící vodou a vařte 5 až 7 minut. Neměly by být převařené, aby se při pečení nerozpadly. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Sýr nakrájejte na tenké plátky.
2. placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy.
3. posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.
Kouzelná přísada:
Pizzu má rád snad každý, ale leckoho odradí představa kynutého těsta a jeho dlouhého hnětení. Řešení je jediné a díkybohu velmi snadné – kupte hotovou placku a pak ji jenom pokryjte ingrediencemi podle vlastní fantazie (naše náplň je vyloženě nevšední). S plackou z obchodu vám navíc nehrozí, že se z pizzy stane nakynutá peřina, v níž se náplň doslova utopí. V Itálii je poměr přízemí a prvního patra velmi vyvážený, těsto je upečené hezky do křupava a s náplní se vzájemně ‚nepřetlačuje‘.
2. placky dejte na plech a rovnoměrně na ně rozdělte plátky brambor i sýra a olivy.
3. posypte rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a asi 15 minut pečte.
Kouzelná přísada:
Pizzu má rád snad každý, ale leckoho odradí představa kynutého těsta a jeho dlouhého hnětení. Řešení je jediné a díkybohu velmi snadné – kupte hotovou placku a pak ji jenom pokryjte ingrediencemi podle vlastní fantazie (naše náplň je vyloženě nevšední). S plackou z obchodu vám navíc nehrozí, že se z pizzy stane nakynutá peřina, v níž se náplň doslova utopí. V Itálii je poměr přízemí a prvního patra velmi vyvážený, těsto je upečené hezky do křupava a s náplní se vzájemně ‚nepřetlačuje‘.
Přidat komentář