Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kakaové ořechy

Desetiletími prověřený recept. Ořechy doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.
Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
69 (hlasů)
Počet porcí: 50 ořechů
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení 1 hodina, pečení 8-10 minut, slepování 20 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 180 g moučkového cukru
    • 20 g kakaa holandského typu
    • 280 g másla
    • 360 g hladké mouky
    • 120 g mletých vlašských ořechů
    • trocha citronové kůry na chuť

    Na náplň
    • ½ vanilkového pudinku
    • 250 ml mléka
    • 120 g másla
    • 120 g krupicového cukru

Příprava jídla

Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice. Pak odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň. Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.

Ořechy uchovejte v krabici a až deset dní před Štědrým dnem je naplňte a spojte.

Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční vánoční cukroví

Přidat komentář