
Vepřové won ton
Taštičky plněné vepřovým s krevetami a zeleninou, inspirované asijskou kuchyní.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- olivový olej na smažení
- 175 g vepřového masa
- na jemné nudličky
- 85 g krevet, najemno
- nakrájených
- 2 jarní cibulky, najemno nakrájené + na ozdobu
- 2 pořádné stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 3 hrsti bambusových výhonků
- 36 won ton placiček – k dostání v obchodech s orientálními či asijskými potřebami
Příprava jídla
1 Ve woku rozpalte olivový olej, krátce na něm osmahněte vepřové, přihoďte krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, rybí omáčku a výhonky. Pánví pohazujte a krátce vše osmahněte. Nechte zchladnout.
2 Pak začněte plnit placičky: po jedné si je dávejte na levou dlaň, prstem druhé ruky namočeným do studené vody důsledně objeďte celý kraj placičky. Doprostřed dejte 1 lžičku směsi z woku a okraje placičky stiskněte k sobě do uzlíčku.
3 Nad hrnec s vroucí vodou posaďte bambusové napařovadlo (seženete v prodejnách s asijskými potravinami), do každého patra naskládejte taštičky a napařujte pět minut. Nejlépe chutnají se sójovou omáčkou.
Přidat komentář