0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené vepřové s jablečným salátem

Pečené vepřové s jablečným salátem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1610 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 120 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je pro Severní Karolínu typické? Jablka a barbecue! Jen si představte zahradní party, kterou završí právě tohle na grilu pomalu pečené vepřové... Tohle fantastické maso můžete jíst na spoustu způsobů, skvělé bude v asijských napařených bocháncích s omáčkou hoisin nebo k němu přidejte salát ze šťavnatých jablek a zabalte do rozpečených tortill, nebo jej podávejte s opečenými bramborami, jako jsme to udělali my! 

Suroviny

paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
hořčice 1 ČL
mletá
hřebíček ¼ ČL
mletý
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřová plec 2
s kůží, nakrájené do mřížky
olivový olej
na potření
uvařené ve slupce, oloupané, omaštěné máslem, k podávání
Na zálivku
olivový olej 60 ml
česnek 2 stroužky
drcený
pomerančová šťáva 2 PL
limetová šťáva 2 PL
oregano ½ ČL
sušené
římský kmín ½ ČL
mletý
hořčice dijonská 1 ČL
Na salát
boby 2 hrnek
bob zahradní neboli fazole fava, spařené
zelené Granny Smith, na nudličky
kapary 1 PL
nakládané v soli, propláchnuté, nasekané
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná

1 Předehřejte troubu na 140°C. Promíchejte koření, sůl a pepř a směs vetřete do masa – všude kromě kůže. Tu potřete olivovým olejem a hojně posolte. Do pekáčku, ve kterém budete péct maso, vlijte vodu tak, aby vytvořila zhruba 0,5cm vrstvu. Vložte vepřové, kůží nahoru. Pečte asi 6 hodin, dokud maso nebude měkké. Čas uzpůsobte tloušťce masa.

2Potom rozpalte gril, maso dejte do trouby pod gril a pečte, dokud kůže nebude křupavá. Nakonec maso natrhejte vidličkou a podávejte se šťávou, kterou pustilo.

3 Na zálivku prošlehejte všechny ingredience ve větší misce a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte ji s přísadami na salát a podávejte s vepřovým a vařenými bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč