Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené vepřové s jablečným salátem

Pečené vepřové s jablečným salátem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1610 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 120 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je pro Severní Karolínu typické? Jablka a barbecue! Jen si představte zahradní party, kterou završí právě tohle na grilu pomalu pečené vepřové... Tohle fantastické maso můžete jíst na spoustu způsobů, skvělé bude v asijských napařených bocháncích s omáčkou hoisin nebo k němu přidejte salát ze šťavnatých jablek a zabalte do rozpečených tortill, nebo jej podávejte s opečenými bramborami, jako jsme to udělali my! 

Související recepty

Suroviny

paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
hořčice 1 ČL
mletá
mletý
sůl
pepř
čerstvě mletý
s kůží, nakrájené do mřížky
olivový olej
na potření
uvařené ve slupce, oloupané, omaštěné máslem, k podávání
Na zálivku
olivový olej 60 ml
česnek 2 stroužky
drcený
pomerančová šťáva 2 PL
limetová šťáva 2 PL
oregano ½ ČL
sušené
římský kmín ½ ČL
mletý
hořčice dijonská 1 ČL
Na salát
boby 2 hrnek
bob zahradní neboli fazole fava, spařené
zelené Granny Smith, na nudličky
kapary 1 PL
nakládané v soli, propláchnuté, nasekané
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 140°C. Promíchejte koření, sůl a pepř a směs vetřete do masa – všude kromě kůže. Tu potřete olivovým olejem a hojně posolte. Do pekáčku, ve kterém budete péct maso, vlijte vodu tak, aby vytvořila zhruba 0,5cm vrstvu. Vložte vepřové, kůží nahoru. Pečte asi 6 hodin, dokud maso nebude měkké. Čas uzpůsobte tloušťce masa.

2

Potom rozpalte gril, maso dejte do trouby pod gril a pečte, dokud kůže nebude křupavá. Nakonec maso natrhejte vidličkou a podávejte se šťávou, kterou pustilo.

3

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience ve větší misce a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte ji s přísadami na salát a podávejte s vepřovým a vařenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...