Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené vepřové s jablečným salátem

Co je pro Severní Karolínu typické? Jablka a barbecue! Jen si představte zahradní party, kterou završí právě tohle na grilu pomalu pečené vepřové... Tohle fantastické maso můžete jíst na spoustu způsobů, skvělé bude v asijských napařených bocháncích s omáčkou hoisin nebo k němu přidejte salát ze šťavnatých jablek a zabalte do rozpečených tortill, nebo jej podávejte s opečenými bramborami, jako jsme to udělali my! 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6H
Pečení 6:00
Maso

Ingredience

    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • 1 lžička mleté hořčice
    • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 kg vepřové plece s kůží, nakrájené do mřížky
    • olivový olej na potření
    • 500g brambor, uvařených ve slupce, oloupaných a omaštěných máslem k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 60ml olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • po 2 lžících pomerančové a limetkové šťávy
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 lžička dijonské hořčice

    NA SALÁT

    • 2 hrnky fazolí fava (bob zahradní), spařené
    • 1 zelené jablko Granny Smith, na nudličky
    • 1 lžíce kaparů nakládaných v soli, propláchnutých a nasekaných
    • 1 lžíce hladkolisté petržele, nasekané 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 140°C. Promíchejte koření, sůl a pepř a směs vetřete do masa – všude kromě kůže. Tu potřete olivovým olejem a hojně posolte. Do pekáčku, ve kterém budete péct maso, vlijte vodu tak, aby vytvořila zhruba 0,5cm vrstvu. Vložte vepřové, kůží nahoru. Pečte asi 6 hodin, dokud maso nebude měkké. Čas uzpůsobte tloušťce masa.

Potom rozpalte gril, maso dejte do trouby pod gril a pečte, dokud kůže nebude křupavá. Nakonec maso natrhejte vidličkou a podávejte se šťávou, kterou pustilo.

3 Na zálivku prošlehejte všechny ingredience ve větší misce a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte ji s přísadami na salát a podávejte s vepřovým a vařenými bramborami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sobotní salát z trhu

Svěží zapečené nachos

Sendvič s krémovou kukuřicí

Jambalaya

Limetový páj

Krabí placičky

Cosmopolitan

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář