Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované sardinky

Snadný rybí pokrm politý marinádou z bylinek a vína.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování 30 minut
PT15M
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • 18 sardinek, očištěných, rozkrojených podélně tak, aby po rozevření vytvořily ‚motýlka‘
    • 5 stroužků česneku, nahrubo nasekaných
    • 1 biocitron, pokrájený na tenká kolečka
    • 5 bobkových listů
    • 5 větviček tymiánu
    • 160 ml bílého vína
    • 80 ml bílého vinného octa
    • mořská sůl a pepř
    • 60 ml olivového oleje

Příprava jídla

1 Sardinky, česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř dejte do mísy, pokropte olivovým olejem a nechte 30 minut marinovat.

2 Rozehřejte grilovací pánev na střední stupeň. Sardinky nechte okapat – marinádu uschovejte – a grilujte je 1–2 minuty po každé straně.

3 Marinádu přendejte do malého rendlíku a na prudkém ohni ji zahřejte. Sardinky servírujte pokapané horkou marinádou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný tuňák se zeleninou a bazalkovým pestem

Grilovaný losos na cedrovém prkénku

Salát z paprik z grilu

Party chuťovky

8x ryba na gril

Mix olivy

Vepřové won ton

Plněné žampiony s ořechy

Krůtí kuličky

Tuňákové trojhránky

Španělské koláčky

Minifrittata

Papriky s chorizem

Žebírka na bourbonu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
pro běžně velké sardinky je navrhované množství marinády příliš mnoho - stačila by polovina. zbytečně se plýtvá surovinami, zejména vínem...
Obrazek uzivatele
rozhodne nedoporucuju je grilovat rozevrene! ani je rozkrajovat na pul na motylka! vsechna chut se pak ztrati!

Přidat komentář