
Grilované sardinky
Snadný rybí pokrm politý marinádou z bylinek a vína.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Ingredience
- 18 sardinek, očištěných, rozkrojených podélně tak, aby po rozevření vytvořily ‚motýlka‘
- 5 stroužků česneku, nahrubo nasekaných
- 1 biocitron, pokrájený na tenká kolečka
- 5 bobkových listů
- 5 větviček tymiánu
- 160 ml bílého vína
- 80 ml bílého vinného octa
- mořská sůl a pepř
- 60 ml olivového oleje
Příprava jídla
1 Sardinky, česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř dejte do mísy, pokropte olivovým olejem a nechte 30 minut marinovat.
2 Rozehřejte grilovací pánev na střední stupeň. Sardinky nechte okapat – marinádu uschovejte – a grilujte je 1–2 minuty po každé straně.
3 Marinádu přendejte do malého rendlíku a na prudkém ohni ji zahřejte. Sardinky servírujte pokapané horkou marinádou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Michal Zazvonil...
21. Březen 2010 20:45
Renata Teles
3. Leden 2015 12:22