0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Panna cotta

Panna cotta

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu

Suroviny

1l smetany
6 plátků želatiny
6 lžic cukru krupice

Karamelový krém
6 lžic cukru
2 lžíce vody
2 lžíce smetany
Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet. Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.
Autor: hankak

Obchod Apetit