Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Panna cotta

Popis receptu: 
Panna cotta
Autor: Hana Krčková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1l smetany 6 plátků želatiny 6 lžic cukru krupice Karamelový krém 6 lžic cukru 2 lžíce vody 2 lžíce smetany

Příprava jídla

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet. Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.
REKLAMA

Přidat komentář