Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koblihy ‚objetí a polibky‘

Sladkost ideální pro svátek zamilovaných, první máj, ale třeba i na party.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 30 koblih
Doba přípravy: Do 10 minut
+ kynutí 1,5 hodiny
PT15M
Smažení 0:15
Koláč Americká

Ingredience

    • 4 lžičky sušeného droždí
    • 250 ml vlažného mléka
    • 50 g moučkového cukru
    • 530 g polohrubé mouky
    • 70 g másla, rozpuštěného + trochu na potření nože
    • 2–3 vejce (podle velikosti)
    • olej na smažení + na vymazání mísy

    Na obalování

    • 225 g jemného krupicového cukru
    • 1 lžička skořice

     

Příprava jídla

1 Droždí, 60 ml teplé vody, mléko a cukr smíchejte v míse. Dejte na 10 minut stranou – směs by měla trochu nakynout.
Pak přimíchejte mouku, máslo a vejce a nožem potřeným máslem vymíchejte hladké lepivé těsto. Přendejte na lehce pomoučněný vál a rukama znovu vypracujte. Potom těsto přesuňte do mísy vymazané olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut – mělo by zdvojnásobit objem.

2 Vykynuté těsto znovu propracujte, až bude hladké a elastické. Rozválejte ho na tloušťku 1 cm a rozdělte na dvě poloviny. Z jedné půlky vykrajujte kolečka o průměru 7 cm a vykrajovátkem o průměru 2,5 cm vykrojte středy. Zbylé těsto vykrájejte vykrajovátkem ve tvaru X o výšce 7 cm. Vykrájené tvary rozložte na pečicí papír, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 35 minut znovu nakynout.

3 V kastrolu nebo hluboké pánvi nechte rozehřát olej a smažte koblížky po částech, vždy minutu z každé strany dozlatova. Přebytečný tuk odsajte na ubrousku, koblihy obalte ve směsi cukru a skořice a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové ‚objetí a polibky‘

Malinový dort

Jahodová panna cotta

Upeč třeba srdce: 7 nápadů na valentýnské sladkosti

Přidat komentář