0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koblihy ‚objetí a polibky‘

Koblihy ‚objetí a polibky‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koblihy ‚objetí a polibky‘

4.3 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 30 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4026 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 691 g
Tuky 92 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost ideální pro svátek zamilovaných, první máj, ale třeba i na party.

Suroviny

droždí sušené 4 ČL
mléko 250 ml
vlažné
moučkový cukr 50 g
mouka pšeničná polohrubá 530 g
máslo 70 g
rozpuštěné + trochu na potření nože
vejce 2 ks
dle velikosti
olej
na smažení a vymazání mísy
Na obalování
krupicový cukr 225 g
jemný
skořice 1 ČL

Postup

1

Droždí, 60 ml teplé vody, mléko a cukr smíchejte v míse. Dejte na 10 minut stranou – směs by měla trochu nakynout.

2

Pak přimíchejte mouku, máslo a vejce a nožem potřeným máslem vymíchejte hladké lepivé těsto. Přendejte na lehce pomoučněný vál a rukama znovu vypracujte.

3

Potom těsto přesuňte do mísy vymazané olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut – mělo by zdvojnásobit objem.

4

Vykynuté těsto znovu propracujte, až bude hladké a elastické. Rozválejte ho na tloušťku 1 cm a rozdělte na dvě poloviny. Z jedné půlky vykrajujte kolečka o průměru 7 cm a vykrajovátkem o průměru 2,5 cm vykrojte středy. Zbylé těsto vykrájejte vykrajovátkem ve tvaru X o výšce 7 cm. Vykrájené tvary rozložte na pečicí papír, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 35 minut znovu nakynout.

5

V kastrolu nebo hluboké pánvi nechte rozehřát olej a smažte koblížky po částech, vždy minutu z každé strany dozlatova. Přebytečný tuk odsajte na ubrousku, koblihy obalte ve směsi cukru a skořice a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč