0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koblihy ‚objetí a polibky‘

Koblihy ‚objetí a polibky‘

4.2 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Snadné 30 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3952 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 688 g
Tuky 91 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost ideální pro svátek zamilovaných, první máj, ale třeba i na party.

Suroviny

droždí 4 ČL
sušené
mléko 250 ml
vlažné
moučkový cukr 50 g
mouka pšeničná polohrubá 530 g
máslo 70 g
rozpuštěné + trochu na potření nože
vejce 2 ks
dle velikosti
olej
na smažení a vymazání mísy
Na obalování
krupicový cukr 225 g
jemný
skořice 1 ČL

1 Droždí, 60 ml teplé vody, mléko a cukr smíchejte v míse. Dejte na 10 minut stranou – směs by měla trochu nakynout.
Pak přimíchejte mouku, máslo a vejce a nožem potřeným máslem vymíchejte hladké lepivé těsto. Přendejte na lehce pomoučněný vál a rukama znovu vypracujte. Potom těsto přesuňte do mísy vymazané olejem, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut – mělo by zdvojnásobit objem.

2 Vykynuté těsto znovu propracujte, až bude hladké a elastické. Rozválejte ho na tloušťku 1 cm a rozdělte na dvě poloviny. Z jedné půlky vykrajujte kolečka o průměru 7 cm a vykrajovátkem o průměru 2,5 cm vykrojte středy. Zbylé těsto vykrájejte vykrajovátkem ve tvaru X o výšce 7 cm. Vykrájené tvary rozložte na pečicí papír, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 35 minut znovu nakynout.

3 V kastrolu nebo hluboké pánvi nechte rozehřát olej a smažte koblížky po částech, vždy minutu z každé strany dozlatova. Přebytečný tuk odsajte na ubrousku, koblihy obalte ve směsi cukru a skořice a podávejte.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit