Koblihy jsou kalorická, ale také chuťová bomba. Vláčné těsto, lahodná náplň a smažení při vysoké teplotě dělají z koblíh jedinečné sladké jídlo, které pohladí chuťové buňky každého mlsouna. Koblihy lze naplnit džemem, čokoládou či ořechovým krémem. Fantazii se meze nekladou.
Mozartovy koule (Mozartkugeln) jsou tradiční rakouská cukrovinka, která si získala srdce gurmánů po celém světě. Tato čokoládová pochoutka s marcipánovým srdcem a vrstvou nugátu je politá jemnou tmavou čokoládou a zabalená do typického...
Populární herečka a moderátorka je čtyřnásobná maminka a žena s neskutečnou energií. Věnuje ji jak práci a rodině, tak i rekonstrukci a přestavbě chalupy. A ještě u toho skvěle vypadá. Nedalo nám to a Lucii Benešovou jsme vyzpovídali: jaký...
Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...
Mandle a marcipán na svátečním stole nesmí chybět. Bez mandlí by vánočka nebyla vánočkou a bez marcipánu by cukroví postrádalo noblesu. Odkud tyto lahůdky pocházejí a jak s nimi v kuchyni pracovat?
...
Chlupaté knedlíky patří k nejtypičtějším pokrmům české kuchyně. Své jméno získaly díky nastrouhaným bramborám, které jim propůjčují „chlupatý“ vzhled. Jsou mimořádně všestranné – můžete je podávat jako přílohu, hlavní chod nebo je zapékat....