Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninové kari

V tomhle kari hraje prim zelenina. Věnujte proto jejímu nákupu velkou pozornost a snažte se ji získat od spolehlivého dodavatele. Květák, brokolici nebo cibuli kupte od domácího prodejce nebo z biofarmy.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Indická

Ingredience

    • 1 středně velký lilek
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 velká bílá cibule
    • ¼ květáku
    • 1 menší brokolice
    • 400 ml kokosového mléka
    • 100 ml sladké chilli omáčky
    • 1 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
    • 2 lžíce kari koření
    • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
    • sůl a pepř k dochucení

Příprava jídla

1 Lilek nakrájejte na kostičky, posolte a nechte aspoň dvacet minut vypotit. Pak ho propláchněte, osušte a na rozehřátém oleji osmahněte dozlatova.



2 Mezitím pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici očistěte, omyjte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Spolu s cibulí je povařte doměkka v menším množství vody – ta by se měla téměř vypařit. Pokud bude potřeba, můžete vodu dolévat, pak ji ale slijte.



3 Přidejte kostičky lilku, kokosové mléko, chilli omáčku, koriandr, kari koření a česnek a znovu prohřejte. Kari by mělo zůstat tekuté a zároveň lepkavé. Ochuťte solí a pepřem.



NĚCO NAVÍC: Zeleninové kari podávejte s rýží. Zeleninu v pokrmu můžete obměňovat podle libosti nebo podle toho, co právě nabízí sezona. Kari je lepší druhý den, když se řádně propojí chutě. Otevřít si k němu můžete lehké bílé víno, třeba v biokvalitě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické hody

Indické hody

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Zapečené brambory s dijonskou hořčicí

Čočka s meruňkovým džemem

Polentové noky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to velmi sladké, to přesto, že sladké chilli omáčky jsem tam dala o hodně méně než přikazuje recept. Uzené tofu doporučené v poznámce se s tou nasládlou chutí nepojí.

Přidat komentář